Home / NOVOSTI / Društvo / Medojević i Knežević čekaju rješenje da idu kući

Medojević i Knežević čekaju rješenje da idu kući

Ustavni sud Crne Gore naložio je da se obustave odluke sudova kojima je poslanicima Demokrtaskog fronta Nebojši Medojeviću i MIlanu Kneževiću određen zatvor.

Advokati još  nijesu dobili rješenje suda na osnovu koga poslanici mogu da idu kući.

Ustavni sud je prethodno odbio žalbe advokata dvojice poslanika, a u toku je sjednica po drugoj Meodjevićevoj žalbi u vezi izjave o umiješanosti GST MIlivoja Kantića u ratne zločine.

Ustavni sud je danas mimo dnevnog reda pokrenuo  postupak za ocjenu ustavnosti odredbi Zakonika o krivičnom postupku (ZKP), kojom je propisana i mogućnost zatvaranja svjedoka koji odbija da svjedoči i naložio da se bez odlaganja obustave prinudne mjere zatvaranja Medojevića i Knežavića.

Sud je, piše u njegovom rješenju, donio privremene mjere za obustave rješenja Apelacionog i Višeg suda kojim je poslanicima Demokratskog fronta određeno stavljanje u zatvor.

Obustava rješenja traje do donošenja konačne odluke Ustavnog suda Crne Gore o ustavnosti odredbi ZKP-a.

“Nalaže se, da se odmah, po dobijanju ovog rješenja, bez odlaganja obustave prinudne mjere zatvaranja Medojevića i Knežavića”, navodi se u rješenju Ustavnog suda.

Medojević se od 30. novembra nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, a Knežević u zgradi parlamenta. Medojević je danas vraćen u ZIKS.

(Vijesti)
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *