Nikola Vučević prelazi u Boston? - Volim Podgoricu

Nikola Vučević prelazi u Boston?

Nikola Vučević bi mogao da nastavi karijeru u Boston Seltiksima!

Ovu vijest donosi “Bleacher Report” uz napomenu da Seltiksi već sezonu i po traže igrača na poziciji centra.

Naš centar se još ranije povezivao sa legendarnom franšizom, kada je u januaru 2017. CBC prenio da bi  Boston mogao da pošalje ponudu, ali konkretnih dogovora dva tima nije bilo.

Vučević je ove sezone najbolji igrač Medžika i bilježi prosječno 20,6 poena 11,5 skokova, skoro 4 asistencije i po ukradeno loptu i blokadu.

Zato se i postavlja pitanje zašto bi tim sa Floride tuopšte želio da se odrekne najboljeg košarkaša.

Prvi razlog je svakako Vučevićev ugovor koji ističe na ljeto, pa tako naš košarkaš postaje slobodni agent. Ukoliko bi Orlando i ove sezone propustio šansu za doigravanjem, jasno je da bi Vučević mogao da odabere neku konkurentniju franšizu.

Drugi razlog su draftovani igači u posljednje dvije godine.

Draftovanjem prvo Džonatana Ajzaka, a potom i ove godine Mohameda Bambe Orlando je jasno dao do zanja da osigurava pozicije visokih igrača, i da bi na ovim mladim igračima trebao da gradi budućnost franšize. Posebno se ističe talenat Mo Bambe koji bi mogao da izraste u all star igrača uz pravilan razvoj.

Treći razlog je što bi u eventualnom trejdu, Orlando mogao da dobije Terija Rozira.

Plej Bostona je prošle sezone iskoristio izostanak Kajrija Irvinga i pokazao da je plej za velika djela sa i prosjekom od 16 poena i po 5 skokova i asistencija u doigravanju vodio Boston do finala Istoka.

Ove sezone minutaža mu se prepolovila (povratkom Irvinga), pa je tako “Scary Terry” više puta ove sezone izrazio želju da napusti Boston.

Orlando bi sa druge strane konačno mogao da dobije toliko željenog plejmejkera.

Boston je poslije lošeg starta uspio da konsoliduje redove i sada su na 17 pobjeda i 10 poraza.

Ipak efikasnost ekipe je i dalje ispod nivoa (tek 18. u ligi), a problem predstavljaju i skokovi (17. u ligi), što su parametri koji bi se znatno porpavili dolaskom našeg reprezentativca.

Na potezu je sada GM i legenda Bostona Deni Ejndž, koji je prema pisanju američke štampe, već dugo “bacio oko na Vučevića”.

Vijesti

1 komentar

  1. I have been searching for a bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of place . Researching in Aol I at last stumbled upon this web site. Reading this information So i’m happy to convey that I’ve an extremely good uncanny feeling I came across exactly what I needed. I most definitely will make sure to do not forget this webpage and give it a look on a constant basis.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com