PODGORICA: Aco Đukanović GRADI kompleks u CENTRU GRADA - Volim Podgoricu

PODGORICA: Aco Đukanović GRADI kompleks u CENTRU GRADA

Brat predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Aco Đukanović počeo je pripremne radove za gradnju kompleksa umjesto stare zgrade Direkcije pošta kod Mosta braće Zlatičanin u centru Podgorice.

Kako “Vijesti” saznaju, geodete su prethodnih dana parcelu premjerili i označili koordinate. Mehanizacija je juče uklanjala šut iza zgrade.

Postojeća zgrada, nekadašnja Direkcija pošta, Đukanovićevo je vlasništvo, nakon što je 2007. kupio od Telekoma za 1,1 milion eura.

13,5 hiljada eura mjesečno je u posljednje dvije godine Đukanović dobijao od Zavoda za metrologiju za izdavanje poslovnog prostora tom državnom organu u zgradi kod Mosta braće Zlatičanin u Ulici kralja Nikole. Zavod je i u periodu prije toga, odnosno za četiri godine plaćao zakup u toj zgradi mjesečno 10.720 eura

On je za tu lokaciju od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada dobio građevinsku dozvolu za izgradnju sedmospratnice, kao i urbanističko-tehničke uslove za dogradnju postojeće zgrade.

Pored toga, on je dobio i urbanističko-tehničke uslove za susjednu, neizgrađenu urbanističku parcelu od 675 kvadrata.

U katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine navodi se da je Đukanović vlasnik dvospratne zgrade sa podrumom.

Zgrada u prvoj etaži podruma ima poslovni prostor od 366 kvadrata, a poslovni prostor u prizemlju 357 kvadrata.

Na prvom spratu je poslovni prostor od 374, a na drugom od 375 kvadrata.

Đukanović je godinama izdavao zgradu Agenciji za zaštitu ličnih podataka i Zavodu za metrologiju, a na osnovu toga je za nekoliko godina prihodovao preko pola miliona eura.

Sekretarijat je prije nekoliko godina raspisao konkurs za idejno arhitektonsko rješenje za buduću zgradu, koja bi se gradila na mjestu sadašnje, a prvo mjesto osvojio je rad „Atlantis”, arhitekata Slavka Lekića i Andreja Mitrovića.

Konkurs je naručio Đukanović, a sproveo ga Republički zavod za urbanizam i projektovanje (RZUP) čiji je on vlasnik.

Drugu nagradu dobio je rad pod nazivom „Jabuka japanska”, koji su uradili dr Iskra Đurić, arhitekte Jasmin Đečević i Luka Binareli, a treće „Twisted floors” arhitekte Nikole Ž. Radovića.

Vijesti

2 komentara

  1. An impressive share, I just now with all this onto a colleague who was conducting a little analysis during this. And the man in truth bought me breakfast due to the fact I came across it for him.. smile. So permit me to reword that: Thnx with the treat! But yeah Thnkx for spending any time to debate this, I feel strongly over it and really like reading much more about this topic. When possible, as you become expertise, could you mind updating your site to comprehend details? It truly is extremely great for me. Massive thumb up with this text!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com