PODGORICA: Nebojša Medojević ponovo u zatvoru - Volim Podgoricu

PODGORICA: Nebojša Medojević ponovo u zatvoru

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević vraćen je u  Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu, potvrđeno je “Vijestima”.

Medojević je 10. decembra prebačen u Klinički centar Crne Gore (KCCG) zbog opšte iscrpljenosti organizma.

Medojevićevi advokati danas nijesu uspjeli da ga posjete u KCCG i pored dozvole koju je potpisao predsjedinik Višeg suda u Podgorici Boris Savić.

Medojević je uhapšen 30. novembra po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita. On je u zatvoru, jer je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio zatvor u slučaju javnosti poznatoj kao “Carine”.

On je kažnjen sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine. Ovu kaznu po zakonu Medojević može izdržati tek nakon što mu istekne ova zbog koje se već nalazi u zatvoru.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com