Home / NOVOSTI / Društvo / DRAMA NA PRIVATNOM IMANJU: ,,CGES uz pomoć policije nasilno upada na moju svojinu i privodi me!”

DRAMA NA PRIVATNOM IMANJU: ,,CGES uz pomoć policije nasilno upada na moju svojinu i privodi me!”

Prava drama odvijala se tokom cijelog jučerašnjeg dana na imanju Mirka Radojevića u pivskom selu Brezna, tokom koje se on lancem vezao za ogradu svog imanja, kako bi spriječio policiju da ga silom odvede u stanicu policije u Plužinama i na taj način, kako kaže Radojević, omogući Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES) da nezakonito i nasilno upadne na njegovu imovinu i tamo obavlja radove na dalekovodu 400kV.

Radojević kaže da policija iz Plužina nije imala nikakav sudski nalog niti rijesenje o asistenciji, ali je, kako navodi, stala na stranu CGES-a, i direktno ugrozila njegova, Ustavom i zakonima garantovana prava, upotrebom sile.

CGES je, kako kaže, angažovao i privatnu sekjuriti firmu kako bi im asistirala u nezakonitom upadu na njegovo imanje.

-CGES je ponovo, nakon sto su nekoliko puta vraćeni, jer nisu imali validan pravni osnov, pokusao da nezakonito i silom upadne na moju privatnu svojinu i na njoj obavlja radove, iako moje imanje nije obuhvaćeno nikakvim aktom eksproprijacije i ne postoji zakonit način da bilo ko nogom stane tu bez moje dozvole. Dakle, nikakav pravni osnov nemaju. Oni su već obavljali radove na mom imanju kada smo mi stigli, zovemo telefonom policiju u Plužinama da zastiti mene i moju imovinu, a policajac nam, istog momenta, telefonom odgovara da CGES ima pravo da udje na moju imovinu! Očigledno su već bili dobili instrukcije od CGES-a kako da postupaju.  Odgovaram policajcu da on ne odlučuje o tome, nego da, u skladu sa zakonom, dodju na poziv. Oni tada, kako su rekli, pozivaju osnovnog tužioca u Niksiću, Dejana Djorojevića. Tužilac, a da nije ni vidio rjesenje, niti izisao na lice mjesta, navodno, prema riječima komandira policije iz Plužina, Mladena Djuknića, kaže da CGES ima pravo da udje na moju imovinu. Potom moj advokat komununicira sa tužiocem i predočava mu o čemu se radi. Tužilac kaže da je od policajca Djuknića dobio drugačije informacije, te da će ponovo pogledati, kaže Radojević. On dodaje da je, kako kaže, postupanje policije vise nego očigledna zloupotreba službenog položaja, te da će iskoristiti zakonom garantovana sredstva zastite I tražiti odgovornost.

Radojević kaže da, nakon toga, policajac iz Plužina, po naredjenju svog komandira Mladena Djeknića, pokusava silom da privede njega i njegovu sestru da bi, navodno dali izjave, iako su oni rekli da će doći sami, ali da se izjave uzmu I od predstavnika CGES-a. Na to jedan policajaca, kaže Radojević, odgovara da on to predstavnicima CGES-a ne može da naredi.

Njima ne može da naredi, a mene može silom da vodi sa mog imanja?!, kaže Radojević. On podsjeća da je već dvije godine u sporu sa CGES-om koji je ekspropriisao 154m2, a unistio 6.000m2 njegovog imanja.

-CGES se sada poziva na rjesenje niksićkog suda o privremenoj mjeri, koje je mimo zakona i van nadležnosti, donio sudija Osnovnog suda u Niksiću, Marko Blagojević, a prati ga besmislena tužba CGES-a protiv mene, koja je vise od mjesec dana ležala u ladici sudije Ive Petrović. Tek na insistiranja mog advokata i moje obraćanje predsjedniku suda, dobijam informaciju da je sudija Petrović, poslije skoro mjesec I po, poslala tužbu CGES-u na uredjenje jer je potpuno nejasna. CGES je tužbu “uredio” tako sto joj je promjenio naziv. U elektronskoj komunikaciji sa predsjednikom suda u Niksiću dobijam kontradiktorne informacije, a na moje, argumentima potkrijepljene primjedbe na postupanje sudije Blagojevića, ocjenu, bez ijednog argumenta ,da navodno vrsim pritisak na navodno nezavisno sudstvo.

Pitam sve u ovoj državi, imam li ja kao gradjanin ikakva prava ili sam gradjanin drugog reda čija prava i imovinu može da gazi ko hoće i kako hoće,  i to uz pomoć i podrsku pojedinaca iz institucija koje bi trebalo da stite moja prava?, kaže Radojević.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *