Kroz izgradnju dvorane za borilačke vještine stvorićemo uslove za buduće vrhunske rezultate - Volim Podgoricu

Kroz izgradnju dvorane za borilačke vještine stvorićemo uslove za buduće vrhunske rezultate

“Ponosni smo na sve vaše rezultate, ne samo sportske, nego i na profesionalnom planu, ponosni na činjenicu što vi osim ovog angažmana zbog kojeg ste danas tu ste i dio posebnih jedinica policije i na taj način dajete doprinos ukupnom društvenom razvoju Crne Gore. Vaši uspjesi služe za ponos, jer oni istovremeno predstavljaju i veliku obavezu za Glavni grad i, generalno, kada su borilački sportovi u pitanju – i boks i džiju džicu, karate itd. mi se zbilja možemo pohvaliti vrhunskim rezultatima”, saopštio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na sastanku sa Predragom Radoševićem, profesionalnim šampionom Evrope u boksu, Dejanom Vukčevićem, svjetskim prvakom u džiu džicu i Zlatkom Malikovićem, šefom stručnog štaba.

Gradonačelnik je istakao da se Glavni grad uz podršku Vlade vrlo aktivno bavi rješavanjem problema obezbjeđivanja  odgovarajućeg prostora za trening sportistima koji se bave borilačkim vještinama i postižu vrhunske rezultate. “Radimo na tome da kroz izgradnju jednog novog objekta stvorimo uslove za rad koji su potrebni da bi ovakvih rezulata u narednom periodu bilo i još više”, zaključio je Gradonačelnik, uz objašnjenje da se radi o multifunkcionalnoj dvorani, objektu koji bi osim glavne sale imao i anekse posebno opremljene trening za pojedine borilačke vještine.

“Nama je ovo još veća obaveza da istrajemo u ovom sportu i da još bolje prezentujemo Crnu Goru na svim svjetskim smotrama, kao što smo i do sada radili. Mislim da se nećemo zaustaviti na ovome i idemo dalje. Ja već drugi put osvajam titulu prvaka Evrope, boksovao sam i dva puta za titulu prvaka svijeta, pred 21.000 gledalaca, što pokazuje koliko je ovaj sport značajan za prezentovanje države i grada”, naglasio je Predrag Radošević.

Šef njegovog stručnog štaba, Zlatko Maliković, istakao je da je plan da se, nakon kratkog odmora, Radošević počne pripremati za odbrane titule evropskog prvaka, kao i za svjetsko prvenstvo. On je dodao da su planovi da se titula prvaka Evrope brani upravo u Podgorici, kao i da u tom dijelu očekuje podršku i partnerstvo Glavnog grada.

Za Dejana Vukčevića ovo je bila godina u kojoj je osvojio balkansku, evropsku i svjetsku medalju, pa je istakao da su planovi za naredni period naporan rad da se ovakvi rezultati ponove.

Sagovornici su se saglasili da su ovo veoma značajni rezultati, a da dodatno dobijaju na vrijednosti budući da se radi o maloj državi kakva je Crna Gora. “Vi treba da služite za primjer, a naše je da pokažemo da ovo nijesu stvari koje se dešavaju svaki dan. U bilo čemu biti prvi u Evropi i svijetu to je stvarno privilegija rijetkih”, zaključio je Gradonačelnik, uručivši gostima prigodne poklone.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com