PODGORICA: Ovo su najuspješnije kompanije i pojedinci u glavnom gradu! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ovo su najuspješnije kompanije i pojedinci u glavnom gradu!

„Podgorica nije isti grad kakva je bila prije deset ili petnaest godina, danas je to lijepi grad za život i sve više veoma atraktivna turistička destinacija. Ovo sve ne bi bilo moguće da gradske službe nijesu kvalitetno radile svoj posao, prije svega na planu infrastrukturnog razvoja grada, ali istovremeno sve to ne bi bilo moguće da Glavni grad nije imao podršku ljudi kao što ste vi. Dakle, mi smo kreirali okvir, a vi ste taj okvir popunjavali lijepim sadržajem koji u prethodnom periodu nedostajao Podgorici kako bi ona u punoj mjeri ličila na one lijepe evropske gradove u koje tako često odlazimo“, saopštio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na svečanosti upriličenoj povodom dodjele priznanja nagrađenima na 36. konkursu „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu“ u Podgorici.

Gradonačelnik je istakao da je upravo dodjela ovih nagrada prilika da se naglasi da smo svi na istom zadatku: “Ovo je naš grad, gradićemo ga zajedno, u narednom periodu u gradskoj upravi imaćete partnera za taj posao i, istovremeno, želim da vam se zahvalim zato što  činite da Podgorica svakog dana bude sve ljepša. Ljudima koji će danas primiti nagrade posebno čestitam i želim  nam svima da nastavimo putem kojima smo krenuli, jer svi reluzultati koje govore da smo na pravom putu“, zaključio je Gradonačelnik.

Direktorica Turističke organizacije Podgorice Tatjana Popović istakla je da je godina koja je za nama donijela mnogo toga dobrog. „Ova godina zabilježila je uspjeh u broju dolazaka i broju noćenja u našem gradu, naravno, zahvaljujući svima nama zajedno. Za samo deset mjeseci ove godine rezultat koji smo postigli u broju dolazaka bio je preko 20% veći, a godina još nije završena. Dakle, imali smo 250.000 noćenja u ovoj godini. Veliko zadovoljstvo je da je kvalitet onoga što nudimo u Glavnom gradu dostigao takav nivo da ne samo da je broj dolazaka bitan, nego ono što je bitnije od toga da gost koji dođe bude zadodoljan i da zadovoljan odlazi iz ovog grada. Samo takav gost se ponovo vraća i to nam je cilj – nova slika našeg grada, ne samo kao glavnog grada, već i kao turističke destinacije“, zaključila je direktorica Popović.

Turistička organizacija Glavnog grada Podgorice već tri decenije nagrađuje pojedince i kolektive koji su svojim radom i angažovanjem doprinijeli promociji i unapređenju turističkog proizvoda Glavnog grada i samim tim podstiče i ostale da unaprjeđuju kako svoje poslovanje, tako i lične i profesionalne vještine.

U kategoriji „Najbolje kompanije i institucije“ priznanja su dobili: kompanija „ASTORIA Group“, hotel „CentreVille Hotel and Experiences“, restoran „Porto“, turistička agencija „EastWest Voyage“, turistička manifestacija „Monte Vino“ i za najbolji turistički projekat „PG Akademija Piva“.

Kada je riječ o najboljim pojedincima, priznanja su uručena: menadžeru Nikoli Radomiroviću (Hotel „Hemera“), recepcionerki Biljani Brajović (Hotel „Podgorica“), kuvaru Dragomiru Grujiću (Restoran „Maša“), konobaru Stefanu Lekiću (Restoran „Mayka“), te komunalnim radnicima Denisu Smajoviću i Hasimu Pepeljku.

Uručena su i dva specijalna priznanja, i to putopiscu Edinu Krniću i Restoranu Konoba „Odžaklija“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com