,,Prišao Danilovgrađaninu rekao mu da ima nalog da ga ubije, a potom mu predao pištolj i mobilni telefon” - Volim Podgoricu

,,Prišao Danilovgrađaninu rekao mu da ima nalog da ga ubije, a potom mu predao pištolj i mobilni telefon”

Specijalno državno tužilaštvo prikupilo je dokaze koji ukazuju na osnovanu sumnju da je Baranin Alan Kožar organizovao ubistvo Slobodana Šaranovića. Kako je Danu potvrđeno iz SDT-a, zbog toga će do kraja godine protiv Kožara biti podignuta optužnica.

Kožar, koji je prema policijskim evidencijama, vođa jednog od barskih klanova, na čijem je čelu naslijedio pokojnog Luku Đurovića, spominjan je i u istrazio o planiranju Šaranovićevog ubistva u decembru 2016. godine. Tokom višemjesečne istrage, prema saznanjima Dana, pojavili su se dokazi da je on organizovao ubistvo Danilovgrađanina koja je počinjena u martu prošle godine.

Prema sumnjama Specijalnog državnog tužilaštva, Kožar je ubistvo Šaranovića organizovao po nalogu navodnog vođe “zemunskog klana” Luke Bojovića, koji je trenutno u zatvoru u Španiji. Nakon toga, Baranin je, kako sumnjaju u tužilaštvu, pronašao profesionalnog ubicu s kojim se dogovorio da likvidira Šaranovića za veliku novčanu nagradu. Pomagač u tome navodno mu je bio Nišlija Milan Dinić (25). Ime Kožara i Dinića prvo je pominjano u istrazi o planiranju ubistva Šaranovića.

Naime, prema sumnjam SDT-a, Dinić je krajem 2016. godine prišao tom Danilograđaninu i predao mu pištolj kojim je navodno trebalo da gaubije. Prema tužilačkim spisima, on je pozvao Šaranovića i rekao mu da ima nalog da ga ubije, a potom mu predao pištolj i mobilni telefon. Osim Dinića, Specijalno tužilaštvo je u martu ove godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage i protiv Kožara, koji je u bjekstvu. Šaranović je ubijen sredinom marta prošle godine u budvanskom naselju Dubovica, a ubica još uvijek nije pronađen. Tokom istrage je zaključeno da su ova dva događaja povezana, te da iza oba slučaja stoji Kožar, koji je radio po Bojovićevom nalogu.

Prije nego što je ubijen, Slobodan Šaranović je sumnjičen za organizovanje ubistva Beograđanina Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. Iz pritvora je pušten nedugo prije nego što je ubijen, a tužilaštvo ga je teretilo da je naredio ubistvo Bojovića kako bi se osvetio za ubistvo svog brata Branislava Šaranovića, koji je ubijen 2009. godine u Beogradu.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com