UTAJILI PREKO MILION EURA? - Volim Podgoricu

UTAJILI PREKO MILION EURA?

Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu za sprovođenje istrage protiv desetina pravnih i fizičkih lica za koje se sumnja da su utajili porez na štetu državnog budžeta u iznosu blizu milion eura, saznaju Dnevne novine.

Naime, nakon izviđaja i ostalih istražnih radnji, Specijalno tužilaštvo je došlo do osnova sumnje da je desetina pravnih i fizičkih lica na organizovani način vršila utaju poreza i doprinosa u dužem vremenskom periodu.

Prema saznanjima Dnevnih novina oni su, navodno, prema ustaljenoj šemi koristeći poslovne strukture svojih, ali i tuđih firmi izvlačili dobit stečenu poslovanjem preduzeća na osnovu fiktivno prikazanih poslovnih odnosa i fiktivno prikazanih troškova, koja se vlasnicima preduzeća vraćala u gotovini.

Ovo je samo nastavak opsežne akcije kodnog naziva “Vardar” koja je realizovana u septembru ove godine. Tada su po nalogu specijalnog tužioca službenici kriminalističke policije uhapsili devet osoba protiv kojih je u prethodnom periodu podnijeta krivična prijava tužilaštvu zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u vezi krivičnog djela utaja poreza i doprinosa, a sve u produženom trajanju.

Preduzimajući operativne i druge aktivnosti, a na osnovu prikupljene dokumentacije, došli su do sumnje da su Podgoričani Muamer Avodivić, Eldin Ramović, Mladen Đukić i Budvani Dejan Radomirović i Drago Gavrilović, u svojstvu ovlašćenih lica i angažovanih posrednika za pravna lica “Ibograd” d.o.o, “DIL Commerce” d.o.o, “Benny P” doo, “AM Siga” d.o.o, “Bečići propertis” d.o.o. i “Zeta beton grup” d.o.o, počinili navedena krivična djela.

Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili tako što su, koristeći poslovne strukture navedenih pravnih lica i drugih pravnih lica, izvlačili dobit stečenu poslovanjem preduzeća na osnovu fiktivno prikazanih poslovnih odnosa i fiktivno prikazanih troškova, koja se vlasnicima preduzeća vraćala u gotovini, čime su pričinila štetu državnom budžetu Crne Gore za iznos utajenog poreza u iznosu od 1.202.824 eura.

Dnevne novine

1 komentar

  1. If this movie was a video game it would have actually been sweet, in fact the whole movie felt like the creators of this movie just played a whole bunch of video games with alien invasion and decided to make a movie of it by combining some aspects of those games.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com