Demokrate: Koga će DPS ove godine okriviti za fijasko zimske sezone? - Volim Podgoricu

Demokrate: Koga će DPS ove godine okriviti za fijasko zimske sezone?

Žabljak je, kako ocjenjuju Demokrate, doveden na rub egzistencije zbog neznanja i nerada lokalnih i državnih funkcionera, koji osim praznih predizbornih obećanja nemaju konkretna rješenja za tekuće probleme našeg grada

Žabljak, nekada najeksluzivnija zimska destinacija i jedan od par ekselans turističkih centara, doveden je na rub egzistencije zbog neznanja i nerada lokalnih i državnih funkcionera, koji osim praznih predizbornih obećanja nemaju konkretna rješenja za tekuće probleme tog grada, ocjenjuju u Klubu odbornika Demokrata u Skupštini opštine Žabljak.

“Poslije ljetnje sezone koju su obilježile ogromne gužve i saobraćajni kolaps zbog nedostatka parkinga i saobraćajne infrastrukture na red dolazi zimska sezona sa problemima u kojima je već više od decenije, a upravo zbog nedostatka vizije odgovornih. U dokumentu „Plan pripreme zimske turističke sezone za 2018-19 godinu“ koji je kao odbornički materijal proslijedila TO Žabljak, na samo pola strane su sažete aktivnosti preduzete kako i ova zimska sezona, kao svaka prethodna ne bi doživjela potpuni fijasko”, stoji u saopštenju Demokrata.

Od predizbornih obećanja, kako ističu, nije ostalo ništa.

“I dok je pred lokalne izbore ove godine premijer Duško Marković senzacionalistički izjavio da je Žabljak najveće gradilište u zemlji, da će se uložiti desetine miliona eura, a sadašnji savjetnik predsjednika Milan Roćen najavio da će za 50 godina Žabljak biti glavni grad Crne Gore, odmah nakon izbora mašine su utihnule i od predizbornih obećanja nije ostalo ništa. U svojim izjavama prethodnih nedjelja predsjednik Opštine ponosi se izgradnjom novog parkinga i kilometrom puta do novog skijališta, ali ni on ni njegov tim ne žele da preuzmu odgovornost i stvore pretpostavke za revitalizaciju zimskog turizma i da Žabljaku vrate stari sjaj. U aktivnosti sprovedenim za pripremu zimske sezone vidimo da je lokalna TO učestvovala na više regionalnih i jednom internacionalnom sajmu, a na te sajmove pošla je sa ponudom od svega par kilometara staze i sa dotrajalim žičarama, bez ikakvih dodatnih sadržaja”, navode Demokrate.

Međutim, kako dodaju, konkurentne destinacije iz regiona su na iste sajmove otišle sa desetinama kilometara staza, zimskim festivalima (kulturnim i muzičkim), brojnim takmičenjima, noćnim skijanjima, spa i sportskim centrima i brojnim sadržajima kao i prihvatljivim cijenama. Samim tim, kako vjeruju Demokrate, Žabljak ove zimske sezone neće ugostiti ni jednog ozbiljnog turoperatera iz EU.

“Pošto je za funkcionere DPS-a krivac propalih zimskih sezona nedostatak sniježnih padavina ostaje da se vidi koga će nakon ove sezone okriviti za fijasko. Sebe neće sigurno, jer umjesto da ulažu u marketing, promociju i edukaciju kadrova, lokalna uprava je u izbornoj godini isplatila skoro 100 000 eura po osnovu ugovora o djelu. Da se iza ovog kriju brojne zloupotrebe govori i podatak da mnogo razvijenije i veće opštine po ovom osnovu izdvajaju znatno manje sredstava (Kotor – 70 000 u 2018. godini). Odbornici Demokrata Žabljak na uvid su tražili ugovore o djelu zaključene u 2018. i javnosti će prezentovati podatke koliko je sredstava svih građana isplaćeno i zloupotrebljeno u predizborne svrhe”, zaključuje se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata u SO Žabljak.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com