BEOGRAD: Održan još jedan protest “Stop krvavim košuljama” - Volim Podgoricu

BEOGRAD: Održan još jedan protest “Stop krvavim košuljama”

Još jedan protest “Stop krvavim košuljama” održan je večeras u Beogradu ispred Filozofskog fakulteta.

Kolona se nije kretala, kao prošle subote, ka Trgu Nikole Pašića i dalje Skupštini Srbije, već je išla Ulicom kralja Milana, odakle je skrenula u Kneza Miloša prema Skupštini Srbije. Odatle je skrenula ka Radio televiziji Srbije, pa nakon kraćeg stajanja ušla u Svetogorsku ulicu.

Na čelu kolone bili su Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Borko Stefanović, Boško Obradović i Zoran Živković.

Lider Ljevice Srbije Borko Stefanović je simbolično predao bijelu košulju poslanicima ispred Skupštine Srbije, kako bi poručio da “srpski narod ne želi da živi u krvavim košuljama”.

Ispred RTS-a su okupljeni pustili špicu Dnevnika 2, kao i inserte iz Dnevnika. Vikali su: “Ua”, i puštali pjesmu “Ovo je zemlja za nas”.

Dok su prolazili pored Skupštine grada, skandirali su: “Gotovo je” i “Barbara”! Takođe, sa razglasa je puštana muzička obrada priloga novinarke Barbare Životić: “Linč, silovanje, nasilje”.

Kolonu su nakratko prekinuli ekstremisti koji su nosili pogrdne transparente, a prisutni su ih izviždali.

Govorio je glumac Tihomir Stanić.

“Dragi prijatelji, mi smo ovdje da se okupimo protiv nasilja fizičkog i verbalnog. Znate svi zašto smo ovdje. Neka svako od vas kaže razlog zašto ste ovjde”, rekao je Stanić, na šta su mu okupljeni odgovorili: “Lopovi, cenzura!”

“Ja vas pozivam da to što ste sada izgovorili ponavljate svaki dan svojoj djeci koja nemaju posao, koja se spremaju da odu u inostranstvo, zbog roditelja čije su penzije pokrali, zbog poslodavaca!, vikao je Stanić.

Neki učesnici protesta nosili su žute prsluke, po uzoru na proteste u Francuskoj.

Na protestu nije bilo vidljivih stranačkih obilježja, ali neki od okupljenih nosili su bedževe #počeloje i transparente na kojima piše “1 od 5 miliona” i “Ovako više ne može”.

1 komentar

  1. Thanks for this web site post, I enjoyed it’s content and style. I stumbled upon this web site on the internet and now possess added this in order to my personal favourites features checklist. I’ll be certain to come again soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com