Home / NOVOSTI / BEOGRAD: Održan još jedan protest “Stop krvavim košuljama”
Foto: RAS Srbija

BEOGRAD: Održan još jedan protest “Stop krvavim košuljama”

Još jedan protest “Stop krvavim košuljama” održan je večeras u Beogradu ispred Filozofskog fakulteta.

Kolona se nije kretala, kao prošle subote, ka Trgu Nikole Pašića i dalje Skupštini Srbije, već je išla Ulicom kralja Milana, odakle je skrenula u Kneza Miloša prema Skupštini Srbije. Odatle je skrenula ka Radio televiziji Srbije, pa nakon kraćeg stajanja ušla u Svetogorsku ulicu.

Na čelu kolone bili su Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Borko Stefanović, Boško Obradović i Zoran Živković.

Lider Ljevice Srbije Borko Stefanović je simbolično predao bijelu košulju poslanicima ispred Skupštine Srbije, kako bi poručio da “srpski narod ne želi da živi u krvavim košuljama”.

Ispred RTS-a su okupljeni pustili špicu Dnevnika 2, kao i inserte iz Dnevnika. Vikali su: “Ua”, i puštali pjesmu “Ovo je zemlja za nas”.

Dok su prolazili pored Skupštine grada, skandirali su: “Gotovo je” i “Barbara”! Takođe, sa razglasa je puštana muzička obrada priloga novinarke Barbare Životić: “Linč, silovanje, nasilje”.

Kolonu su nakratko prekinuli ekstremisti koji su nosili pogrdne transparente, a prisutni su ih izviždali.

Govorio je glumac Tihomir Stanić.

“Dragi prijatelji, mi smo ovdje da se okupimo protiv nasilja fizičkog i verbalnog. Znate svi zašto smo ovdje. Neka svako od vas kaže razlog zašto ste ovjde”, rekao je Stanić, na šta su mu okupljeni odgovorili: “Lopovi, cenzura!”

“Ja vas pozivam da to što ste sada izgovorili ponavljate svaki dan svojoj djeci koja nemaju posao, koja se spremaju da odu u inostranstvo, zbog roditelja čije su penzije pokrali, zbog poslodavaca!, vikao je Stanić.

Neki učesnici protesta nosili su žute prsluke, po uzoru na proteste u Francuskoj.

Na protestu nije bilo vidljivih stranačkih obilježja, ali neki od okupljenih nosili su bedževe #počeloje i transparente na kojima piše “1 od 5 miliona” i “Ovako više ne može”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com