Ni nakon 11 mjeseci ne zna se ko je ubio Olivera Ivanovića - Volim Podgoricu

Ni nakon 11 mjeseci ne zna se ko je ubio Olivera Ivanovića

Funkcionerka Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” (GI SDP) Ksenija Božović izjavila je danas da se ni posle 11 mjeseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića ne zna ko je to učinio, te da pomaka u istrazi nema.

“Sjutra se navršava 11 mjeseci od ubistva Olivera Ivanovića, a i dalje ostaje otvoreno pitanje ko ga je ubio”, rekla je Ksenija Božović agenciji Beta.

Ona je kazala da će GI SDP nastaviti da vrši pritisak na Tužilaštvo u Prištini u nadi da će se možda doći do nekih novih saznanja.

Podsjetila je na nedavno hapšenje Ivanovićeve sekretarice, Silvane Arsović, koje ih je “šokiralo i razočaralo”.

“Za 11 mjeseci mi nemamo ništa, osim hapšenja njegove sekretarice. Privedena je i zadržana 48 časova u pritvoru. Navodno je tužilac mislio da ona bude svjedok oko kamera za koje tvrde da nisu radile 12 dana u stranačkim prostorijama SPD-a. Ona je nakon zadržavanja od 48 časova, saslušana i puštena bez ikakvog papira i obrazloženja”, ispričala je Ksenija Božović.

Navela je da je Silvana Arsović u pritvoru doživjela niz neprijatnosti od strane inspektora kosovske policije koji su postupali neprofesionalno i nezakonski.

“Postojao je pritisak na nju koji je išao u pravcu da prizna nešto za šta nije kriva”, kazala je ona i dodala da smatra da kosovska policija radi sve u pogrešnom smjeru.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara, sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Zvanični Beograd obećao je prve informacije u roku od dvije nedelje posle ubistva, ali rezultati istrage još nisu objavljeni.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com