PODGORICA: Otvaranje Doma zdravlja na Zlatici se opet ODLAŽE? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Otvaranje Doma zdravlja na Zlatici se opet ODLAŽE?

Završetak izgradnje višenamjenske zgrade u podgoričkom naselju Zlatica, u kojem će biti i prostorije dispanzera Doma zdravlja (DZ), opet je prolongiran, a na gradilištu se prethodnih dana užurbano radilo ne bi li se posao okonča do 19. decembra – Dana oslobođenja Podgorice.

Izgradnja zgrade trebalo je da bude završena do 13. oktobra, a zatim je rok prolongiran do polovine novembra, ali je i taj probijen. Na zgradi su u toku zavšni građevinski radovi, uvjerila se ekipa “Vijesti”.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice “Vijestima” su u oktobru saopštili da je rok produžen do 13. novembra, odnosno za mjesec, i da su mišljenja da će zgrada biti završena do tada.

Iz Glavnog grada “Vijestima” nijesu odgovorili zbog čega je opet došlo do pomjeranja roka.

Oko 20.000 mještana Zlatice više godina iščekuje otvaranje dispanzera i rješavanje problema adekvatne primarne zdravstvene zaštite.

Izgradnja višenamjenske zgrade obećana je uoči lokalnih izbora u Podgorici.

U decembru prošle godine gradske vlasti su postavile kamen-temeljac i poručile da će mještani Zlatice za 10 mjeseci imati gdje da se liječe.

Isto obećanje dao je i ministar zdravlja Kenan Hrapović u maju prošle godine, u jeku predizborne kampanje u Podgorici, kada je kazao da će dispanzer biti otvoren u septembru ove godine.

“Ugovorom o građenju predmetnog objekta definisan je rok završetka radova odnosno deset mjeseci od uvođenja Izvođača u posao. Rok za završetak objekta je predviđen za sredinu oktobra tekuće godine (13. oktobar). S obzirom na to da su se tokom izvođenja javile određene nepravilosti u projektu, rok je pomjeren”, naveli su u oktobru iz Agencije.

Navode da su neki od razloga koji su uticali na završetak radova neusaglašenost među fazama, činjenica da u sklopu glavnog projekta nije bio obuhvaćen glavni projekat mašinskih instalacija – instalacija grijanja, hlađenja i ventilacije…

“U projektu uređenja terena interna saobraćajnica sa parkinzima je samo situaciono prikazana pa je zatraženo od projektanta, preduzeće ‘RZUP’, da dopune tehničko rješenje. Kako je u pitanju objekat od javnog značaja, planirana je adaptacija pristupne saobraćajnice urbanističkoj parceli”.

Zbog toga, kako su saopštili, predstavnici preduzeća “Eurozox” zatražili su produženje roka za mjesec.

“Smatrajući zahtjev opravdanim, zaključen je Aneks osnovnog ugovora sa rokom završetka radova 13. novembar”, naveli su tada iz Agencije.

Izgradnju, odnosno završetak DZ, iz Glavnog grada su ranije obećali i tokom 2017.

“Na osnovu dosadašnjeg iskustva izgradnje objekta tih gabarita i namjene, sigurni smo da će građani Zlatice i okolnih naselja najkasnije do kraja godine biti u prilici da koriste sve usluge i sadržaje tog višenamjenskog objekta”, saopštili su u aprilu 2017.

Direktor Doma zdravlja Nebojša Kavarić istakao je u decembru 2017. da nema bolje vijesti od te da će građani na Zlatici napokon dobiti DZ.

“Ovakav poklon treba da opravdamo kvalitetnom opremom i uslugom, za nekih 20.000 građana, koji neće morati da idu u Zagorič i centar grada”.

U višenamjenskom domu trebalo bi da bude otvorena pošta, apoteka, prostorije klub penzionera i za udruženja građana. Bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i Kavarić najavili su još u oktobru 2016. izgradnju višenamjenske dvospratne zgrade na Zlatici.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com