NOVI PORAZ BUDUĆNOSTI: Fenerbahče slavio u Morači - Volim Podgoricu

NOVI PORAZ BUDUĆNOSTI: Fenerbahče slavio u Morači

Košarkaši Budućnosti Voli poraženi su od Fenerbahčea 89:65 u 14. kolu Evrolige.

IV četvrtina

65:89 na kraju i previsok poraz plavo-bijelih. Igrali su bolje nego što rezultat to pokazuje, ali su u posljednjem periodu pali i dozvolili rivlau da slavi ubjedljivo.

59:72 Drži Fener dvocifrenu prednost u posljednjem periodu. Šest minuta do kraja.

III četvrtina

55:67 Gosti imaju dvocifrenu prednost pred posljednju četvrtinu.

51:63 Fener je podigao intezitet igre u odbrani, uz to su počeli da pogađaju šuteve za tri poena i nakon trojke Grina razlika je 12 poena. Džikić zove tajm aut.

49:54 TV tajm aut, Fener je za čas otišao na sedam poena plusa, ali plavo-bijeli ne daju priključak.

45:49 odbrane dominiraju na startu treće četvrtine. Samo 14 poena za pet minuta, a Fener ima prednost od četiri poena nakon trojke Muhameda.

II četvrtina

40:40 Neriješeno je nakon 20 minuta. Mogla je Budućnost da ima i prednost, ali to nije dozvolio Slukas koji je ubacio tri trojke iz pet šuteva! Odlično poluvrijeme odigrao je Petar Popović koji je sjajno zamijenio Nemanju Gordića i omogućio mu da odmori!

28:31 Fenerbahče je imao 11 poena prednosti, a Budućnost je nakon toga vezala osam poena, četiri Petar Popović.

24:31 Pokušava Džikić sa nižom petorkom što dobro koristi Veseli da dođe do poena ili ofanzivnog skoka. Turski tim pokazuje nepresušan ofanzivni potencijal, ali plavo-bijeli hrabro pariraju.

I četvrtina

Po sedam poena Erla i Gordića.

20:26 Serijom 8:0 gosti su stigli do maksimalne prednosti, ali Gordić polaganjem smanjio to na šest poena razlike.

18:18 Na dva minuta prije kraja perioda. Dobra Budućnost u napadu, Erl i Džekson su pogodili trojku, Gordić takođe raspoložen. Na drugoj strani Mamutoglu je pogodio dvije trice.

8:12 – polovina prve četvrtine, Budućnost dobro parira. Fener dobro puca spolja, ali plavo-bijeli prate ritam. Razliku su napravila dva skoka u napadu koje je realizova gostujući tim i stigao do poena.

Odlična atmosfera u Morači, tu je i Goga Bitadze.

Plavo-bijeli će pokušati da iznenade još jednog favorita u Morači. Nakon što su pali CSKA, Barselona i Baskonija, navijači se nadaju dobroj partiji protiv Fenera.

Budućnost je prije dva dana odigrala vjerovatno i najslabiji meč u elitnom takmičenju, pošto su ubjedljivo izgubili od Efesa u Istanbulu, pa im je i to obaveza više da večeras pruže još bolji otpor vicešampionu Evrope.

Danas je navijače obradovala vijest o dolasku još jednog košarkaša Bitadze je stigao u Podgoricu i već u narednom kolu mogao bi da bude na raspolaganju Džikiću.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com