Pogledajte ko su NAJBOLJI SPORTISTI Podgorice u ovoj godini! - Volim Podgoricu

Pogledajte ko su NAJBOLJI SPORTISTI Podgorice u ovoj godini!

Košarkaš Nikola Ivanović i takmičar u džiu džicu Dejan Vukčević najuspješniji su sportisti Podgorice u ovoj godini, u tradicionalnom izboru Seekretarijata za sport Glavnog grada.

Ivanović je predvodio Budućnost Voli do istorijskog uspjeha, trofeja regionalne ABA lige.

Sa reprezentacijom na korak je od plasmana na šampionat svijeta.

Ivanović je zbog ljekarskih pregleda u Beogradu propustio ceremoniju svečanog proglašenja.

Vukčević je u 2018. godini osvojio zlatne medalje na šampionatima Evrope i svijeta, a trijumfovao je i na Balkanskom prvenstvu.

“Ova godina u džiu džicu sportu je istorijska. Osvojio sam zlatne medalje na svim takmičenjima na kojima sam nastupao. Hvala Glavnom gradu i Sekretarijatu za sport na velikom priznanju. Velika je čast biti najbolji sportista svog grada. To je i obaveza više da pokušam da se još jače i bolje borim i predstavljam Glavni grad i državu Crnu Goru”, kazao je Vukčević na svečanoj ceremoniji.

On je i proglašen za sportistu Glavnog grada.

Najuspješniji trener je Miloš Ašanin (džiu džica), dok je najbolji klub Glavnog grada Budućnost Voli.

Plakete za izuzetne sportske rezultate u 2018. godini dobili su Predrag Radošević (boks), Ženski košarkaški klub Budućnost Bemax, Biserka Radulović (karate), Mia Roganović (karate), Jovana Marić (karate), Almir Cecunjanin (karate), Lazar Ćupić (džudo), Anđela Vukčević (džiu džica), Bogdanović Đorđe (džiu džica), Vuk Dragutinović (džiu džica), Aleksandra Popović (džiu džica).

Plakete su dobili i Arso Milić (džudo –džiu džica), Mirjana Milić (džiu džica), Zvezdan Đukić (džudo), Bojan Bošković (karate), Marina Raković (karate), Dragana Konjević (karate), Ksenija Rajović (karate), Nenad Dulović (karate), Janko Dževerdanović (karate), Milena Jovanović (karate), Dejvid Kajević (kik – boks) i Mario Hodžić (karate).

Perspektivni sportisti Podgorice za 2018. godinu su Feđa Čičić (odbojka), Teodora Delić (odbojka), Nemanja Čađenović (kik-boks), Jelena Vukčević (rukomet), Aleksa Ćetković (fudbal), Nikola Ivezić (fudbal), Hajdana Šćepanović (košarka), Hana Šendelj (karate), Aleksa Jokić (karate), David Dubak (karate).

Nagrađeni su i Fedor Žugić (košarka), Vladimir Vukčević (karate), Andrija Danilović (karate), Ognjen Bjelajac (karate), Jovan Fatić (karate), Stefan Prelević (džudo), Slaven Čađenović (džudo) i Đorđe Čađenović (džudo)

Zlatne plakete za poseban doprinos u razvoju školskog sporta dobili su prodesori Vekica Vlahović (OŠ Pavle Rovinski) i Igor Tomić (Resursni centar za djecu i mlade Podgorica)

Za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport zlatnom plaketom nagrađeni su osnovne škole 21. maj i Radojica Perović.

Zlatnu plaketu za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom dobio je Vladan Nikolić, a isto priznanje za promociju i razvoj sportske rekreacije u Podgorici Sportsko rekreativno društvo Iskra M&M.

Zlatnu plaketu za izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unapređenju sporta dobili su Svetozar Bojanić, Dragoslavka Pođanin i Dimitrije Rašović.

Zamjenica gradonačelnika, Slađana Vujačić zahvalila se sportistima za sve što rade na promociji Glavnog grada.

“Veliko hvalam i posebno poštovanje za sve što radite za naš grad. Za sve ono zbog čega se za naš grad čuje izvan granica regiona i Evrope. Sve zbog istaknutih rezultata naših sportista. Vi ste ponos svojih porodica, grada i države. Sportisti su najbolji uzor mladima, kako slijediti i ostvariti svoje snove”, kazala je Vujačić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com