Mladići iz BIH iz zabave pucali na Njemca iz automobila - Volim Podgoricu

Mladići iz BIH iz zabave pucali na Njemca iz automobila

Policajci iz odjeljenja za kriminalne delikte u Šerdingu u Gornjoj Austriji priveli su trojicu mladića iz BiH, zbog sumnje da su iz vazdušng pištolja pucali na 42-godišnjeg državljanina Njemačke, prilikom čega su mu nanijeli povrede.

Vozeći se u automobilu u ranim jutarnjim satima 16. decembra,  dvojica sedamnaestogodišnjaka i jedan osamnaestogodišnjak nasumično su odabrali žrtvu. Ugledali su 42-godišnjaka koji je hodao ulicom, otvorili prozore na automobilu i ispalili nekoliko metaka iz vazdušnog pištolja, piše “Kronen Cajtung”.

Žrtva je zadobila povrede nakon što je tri puta pogođena u predjelu grudi i čela. Prema navodima policije, ne postoji nikakva veza između osumnjičenih i žrtve.

Samo dva dana kasnije, najstariji član trojke je pola sata iza ponoći pucao na reklamni bilbord iznad ulaza u jedan lokal, napravivši dvije rupe od metaka, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

Trojica tinejdžera prijavljena su zbog sumnje za nanošenje ozbiljnih povreda, a 18-godišnjak i za oštećenje imovine.

Kazna prijeti i četvrtom adolescentu (koji je vozio automobil) zbog optužbe da nije spriječio kriminalno djelo. Sva četvorica su puštena na slobodu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com