Po potjernicama isporučeno više osoba - Volim Podgoricu

Po potjernicama isporučeno više osoba

Službenici NCB Interpol Podgorica realizovali je prethodnih dana sedam ekstradicija i jedan transfer osuđenog lica, a jedno lice je lišeno slobode po međunarodnoj potjernici.

 

Policijski službenici CB Bar su, postupajući po potjernici NCB Interpol Beograd, lišili slobode lice Samir Tiganj (24) iz Novog Pazara, Republika Srbija, koji se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od deset mjeseci na koju je osuđen zbog krivičnog djela ucjena počinjenog u Srbiji.

 

Iz Republike Albanije u Crnu Goru, u organizaciji NCB Interpol Podgorica i uz podršku Posebne jedinice policije, ekstradiran je Dževat Beriša (39) iz Đakovice, Kosovo, radi izdržavanja kazne zatvora od 14 mjeseci na koju je osuđen u našoj državi zbog krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz Republike Srbije u Crnu Goru izvršena je ekstradicija lica Dmitro Kravets (43), državljanina Ukrajine, koji se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine na koju je osuđen u našoj državi zbog krivičnog djela utaja.

U organizaciji NCB Interpol Podgorica, iz Republike Hrvatske u Crnu Goru ekstradirano je lice Kadro Ćorović (37) iz Bijelog Polja, koji se potraživao radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od četiri mjeseca zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja počinjenog u našoj državi.

Službenici NCB Interpol Podgorica su iz Crne Gore na Kosovo ekstradirali dva kosovska državljanina, G.H. (21) i BZ. (19), radi obezbjeđenja njihovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njih vodi zbog osnovane sumnje da su na Kosovu počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Iz Crne Gore u Srbiju ekstradiran je i Predrag Vuković (64) iz Šapca, Republika Srbija, kojeg su potraživali pravosudni organi Srbije radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam godina zbog krivičnih djela trgovina drogom i teška krađa kao i radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela ratni zločin protiv civila u saizvršilaštvu.

NCB Interpol Podgorica je iz Crne Gore u Austriju ekstradirao A.P. (38) iz Zenice, Bosna i Hercegovina, a on se potraživao radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postuku koji se u Austriji vodi zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

Iz Crne Gore u SR Njemačku ekstradiran je K.D. (36), državljanin Republike Albanije, radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se u Njemačkoj vodi protiv njega zbog osnovane sumnje da je u toj državi počinio krivična djela provalna krađa i falsifikovanje dokumenata, kao i krivično djelo krađa. Ekstradicija je izvršena u organizaciji NCB Interpol Podgorica, uz podršku PJP.

Izvršen je i transfer osuđenog lica radi nastavka izdržavanja kazne zatvora u matičnoj zemlji. tj. našoj državi. Iz Hrvatske u Crnu Goru transferisan je naime Rade Šundić (32) iz Podgorice. Presudom Višeg suda u Podgorici priznata je presuda Opštinskog suda u Slavonskom Brodu, a ovo lice je osuđeno na tri godine zatvorske kazne.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com