Veljović i Ćulum dogovorili konkretnu saradnju kriminalističkih policija Crne Gore i Republike Srpske - Volim Podgoricu

Veljović i Ćulum dogovorili konkretnu saradnju kriminalističkih policija Crne Gore i Republike Srpske

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je sa delegacijom crnogorske policije danas u Trebinju imao sastanak sa direktorom policije Republike Srpske Darkom Ćulumom i njegovim saradnicima na kojem su dogovorene konkretne zajedničke operativne aktivnosti.

Direktori Veljović i Ćulum potvrdili su kvalitetnu i profesionalnu saradnju dvije policijske organizacije na strateškom i operativnim nivou koja se odnosi na zajedničko djelovanje u rješavanju aktuelnih bezbjednosnih izazova u regionu.

Direktori su ocijenili da su regionalna i međunarodna policijska saradnja od izuzetnog značaja za postizanje mjerljivih rezultata na planu otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti organizovanog i prekograničnog kriminala.

Veljović i Ćulum su dogovorili intenziviranje aktivnosti na razmjeni informacija i sprovođenju zajedničkih istraga koje se tiču procesuiranja organizatora i članova organizovanih kriminalih grupa koje djeluju na teritoriji više država, kao i lociranja lica koja se međunarodno potražuju.

Shodno zaključcima sastanka, uslijediće redovna neposredna komunikacija kriminalističkih policija Crne Gore i Republike Srpske.

Delegaciju crnogorske policije činili su pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić, rukovodilac NCB Interpol Podgorica Dejan Đurović, načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević i rukovodilac Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SKP-u Aleksandar Bošković.

Crnogorska policija u kontiuitetu ostvaruje kvalitetnu međunarodnu policijsku saradnju sa partnerskim službama drugih država, koja je do sada imala konkretne rezultate, a napredak u ovoj oblasti prepoznat je i u nedavno objavljenom Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori. Dalje snaženje policijske saradnje na svim nivoima, radi sveubuhvatnijeg pristupa borbi protiv međunarodnih oblika kriminala, ostaje jedan od strateških prioriteta u radu i djelovanju Uprave policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com