Otac ubijenog mladića doveden u tužilaštvo! - Volim Podgoricu

Otac ubijenog mladića doveden u tužilaštvo!

Ispred Okružnog tužilaštva nalazi se nekoliko članova grupe “Pravda za Davida”

Otac ubijenog 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević, doveden je u jutros Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, gdje će ga ispitati tužilac.

Njega su u tužilaštvo sprovela dva policajca, a on je ulazeči u tužilaštvo uzviknuo “Pravda za Davida”.

Davor će u toku dana biti ispitan i tužilac će donijeti odluku da li će mu biti predložen pritvor.

Ispred Okružnog tužilaštva nalazi se nekoliko članova grupe “Pravda za Davida”.

U tužilaštvo je stigao i njegov advokat Dragan Tolimir koji je rekao da će razgovarati sa Davorom, a potom se obratiti novinarima.

“Juče nisam htio da ugrozim ni njega ni bilo koga drugoga. Kolega (Ifet) Feraget će doći između 9.00 i 10.00, pa ćemo zajedno izaći. Bilo je brutalnosti. Idem da se uvjerim u njegovo zdravstveno stanje”, rekao je Tolimir.

Advokat Ifet Feraget sinoć je izjavio da ima informacije da će Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražiti jednomjesečni pritvor za Dragičevića.

Davor Dragičević uhapšen je juče ujutro pod optužbama “ugožavanja bezbjednosti”.

Davor DragičevićDavor Dragičević

Pored njega, uhapšena je njegova bivša supruga Suzana Radanović, još nekoliko članova grupe “Pravda za Davida”, lider PDP-a Branislav Borenović, narodni poslanik Draško Stanivuković i bivši poslanik Adam Šukalo.

Svi osim Davora Dragičevića i Draška Stanivukovića koji je povrijeđen tokom hapšenja, pušteni su na slobodu.

Banjalučka policija je podnela prekršajne prijave protiv Davora Dragičevića i još 19 učesnika čanova grupe “Pravda za Davida”, koji su 17. decembra protestovali ispred zgrade Narodne skupštine RS tokom održavanja sjednice parlamenta na kojoj je Dragan Lukač ponovo izabran za ministra policije RS.

Iz policije je tada saopšteno da su se članovi grupe “Pravda za Davida” okupili na prostoru na kojem se ne mogu održavati javna okupljanja.

David je nestao u noći 18. marta, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Grupa “Pravda za Davida” nastala je 26. marta, nakon konferencije za novinare na kojoj su visoki zvaničnici MUP RS saopštili da se David kobne noći prvo potukao sa tri osobe, potom da je opljačkao jednu kuću, a onda “zadesno” završio u rječici Crkvena.

Povodom smrti Davida Dragičevića formiran je Anketni odbor Narodne skupštine RS, koji je konstatovao da postoje indicije da je mladić ubijen, poslije čega je Tužilaštvo pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Poslije jučerašnjeg hapšenja Davora Dragičevića građani su se okupili na Trgu Krajine, gdje je bilo “Davidovo srce” u kojem su bile njegove slike, cvijeće i svijeće, i oko kojeg su se graani Banjaluke okupljali svako veče od 26. marta.

Policija je juče blokirala Trg, komunalci su počistili “Davidovo srce”, a potom su pripadnici Jedinice za podršku potisnuli građane sa Trga Krajine.

Jake policijske snage opremljene za razbijanje demonstracija potom su građane protjerale i iz parka “Petar Kočić”, koji se nalazi preko puta Trga Krajine.

U nekoliko navrata došlo je do sukoba policije i građana, a nekoliko osoba je privedeno i pretučeno.

Okupljeni građani odatle su otišli u portu Hrama Hrista Spasitelja, a specijalci su ih opkolili sa svih strana.

Potom su se mirno razišli, a novo okupljanje najavljeno je za večeras u 18 časova.

BETA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com