Home / NOVOSTI / Društvo / SPAŠENE DVIJE OSOBE!

SPAŠENE DVIJE OSOBE!

Kolašinski vatrogasci sinoć poslije 21 sat, pritekli su u pomoć dvojici kineskih državljana, čije se vozilo „zaglavilo“ u sniježnim nametima na Bjelasici. Prema riječima komandira Službe zaštite Željka Darmanovića, oko 20 sati, dobili su informaciju da dvojica Kineza, preko OKC , traže pomoć, jer im je auto ostao „zarobljen“ u sniježnim nametima.

„Kako su ispričali, Kinezi „audijem“ su krenuli preko Bjelasice ka Beranama. Navigacija ih je pogrešnim pravcem “dovela“ do Raskrnice, iznad novog Ski centra Kolašin 1600. Kada se njihov automobil, “zaglavio“ u snijegu i kada nije mogao ni naprijed ni nazad, tražili su pomoć”, rekao je Darmanović.

Prema njegovim riječima, visina snijega na tom dijelu planine je oko 70 cm, vidljivost je jako slaba, a vozilo u kojem su bili Kinezi je i skliznulo s puta.

Vatrogascima su u akciji spasavanja, kako kaže Darmanović, pomogli Miki Bulatović i Dragan Andjelić i Ilinčić, koji su se zatekli na Vranjaku.

Iz Službe zaštite su apelovali da se svaki “savjet“ navigacije provjerava preko brojeva Odjeljenja bezbjednosti (OB) i te službe.

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com