“SVI ZNAJU KO MI JE UBIO SINA, A UBICA JE SLOBODAN”

“Od gotovo svih sam dobio informaciju da mi je sin greškom ubijen. Ako znaju da je to bila greška, onda svakako znaju ko je meta, ali i ko je nalogodavac ubistva.”

Ovako za “Blic” priča poznati jagodinski advokat Milovan – Miki Stojanović, otac Nemanje Stojanovića, advokata koji je ubijen u septembru prošle godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je živio.

Ubice ovog mladića ni do dana današnjeg nisu pronađene, a njegovo ubistvo označeno je kao “slučajno” – meci su bili namijenjeni njegovom komšiji, poznatom jagodinskom kriminalcu.

– Od najodgovornijih ljudi u Jagodini dobijao sam obavještnja da je moj sin ubijen greškom, da se moj sin našao na pogrešnom mestu u pogrešno vrijeme, u mračnom prolazu zgrade, svega sedam sekundi pre čoveka kome su meci bili namijenjeni – priča za “Blic” otac ubijenog mladića.

Prema njegovim riječima, sve vrijeme se pita zašto do sada nema hapšenja i procesuiranja izvršioca i nalogodavaca.

– Ako su svi oni iz znali da je ubistvo mog Nemanje bilo greška, onda svakako da oni znaju ne samo ko je bio meta, već i ko je nalogodavac, a možda i izvršilac, ako je on uopšte živ. Neko mora da snosi odgovornost što sada nisu uhapšeni i procesuirani ubica i nalogodavac – ističe Stojanović.

On dodaje da je najmanje tridesetak puta odlazio u MUP Jagodina da urgira, traži i zahteva da se slučaj njegovog sina riješi.

– Nikad neću odustati od toga. Meni ne može niko da vrati sina, ali pravda mora da bude zadovoljena i moraju da se svi državni organi i advokatura uključe u to – naglašava Stojanovoć.

Kako dodaje, nakon više od godinu dana od ubistva sina, rane zbog gubitka nikako da zacele. Prema njegovim riječima, neće nikad.

– Supruga Tanja, ćerka Anđelija i ja osećamo se izuzetno teško. Svakodnevno odlazimo na Nemanjin grob, plačemo, kukamo… Pokušavamo da ostanemo normalni, ako je to moguće. Nije tačno što kažu da vrijeme liječi sve, jer vremenom je sve teže i teže – naglašava Stojanović.

Kako kaže, njegov sin je bio anđeo koji je nastradao bez ikakvog razloga, motiva i osnova.

– Svakodnevno očekujem da mi se Nemanja pojavi na vratima kancelarije, onako veseo, nasmejan i dostojanstven, da mi kaže: “Tata vodim te na piće, dobio sam spor.”

Kako kaže, on je nedavno od patrijarha Irineja dobio pismo.

– Napisao mi je da saoseća u bolu za mojim sinom, da će doći na Nemanjin grob i da je njegova želja bila da na godišnjicu od tragične smrti moga sina dođe u Jagodinu, ali da je morao da ode na nekoliko dana u Bosnu i Hercegovinu – kaže on.

Plaketa za mladog advokata

Kako objašnjava otac ubijenog mladića, takođe advokat Stojanović, Advokatska komora Kragujevca posthumno je dodijelila njegovom sinu plaketu kao jednom od najperspektivnijih mladih advokata Srbije.

– Komora je mom sinu postavila i spomen-ploču na zidu kancelarije gdje je radio, a to će uraditi i AK Srbije, a to žele i advokati iz Makedonije. Takođe, Advokatske komore su tražile od MUP i tužilaštva da se slučaj ubistva mog sina što prije riješi i procesuira – naglašava on.

BLIC

loading...

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close