Miljenik podgoričke publike: Godina pehara i uspjeha za Nikolu Ivanovića - Volim Podgoricu

Miljenik podgoričke publike: Godina pehara i uspjeha za Nikolu Ivanovića

2018. godina je za košarkaša Nikolu Ivanović godina pehara, godina uspjeha, godina koja ga tjera da u sljedećoj pobijedi sve izazove.

Minut do kraja, Morača drhti, država i region su na nogama… Budućnost ima napad za pobjedu, šansu da svoje ime vrati u društvo košarških velikana Starog kontinenta, on preuzima odgovornost i pogađa za delirijum u crnogorskom hramu košarke. Polaganje za 72:70, a zatim i taj čuveni step-bek i šut preko Alena Omića trenuci su koji ulazi anale, momenti nakon kojih Nikola Ivanović nije spavao danima.

„Ne spavam uopšte, ujutro se probudim bukvalno oko 5-6 i šetam kroz kvart. To sam radio vjerovali ili ne, bio je poseban osjećaj i nijesmo bili svjesni šta smo napravili“.

U godini za nama Ivanović nije samo sportska ličnost. 2018. je, za sada, najbolji period karijere 24-godišnjeg košarkaška „plavih“.

„Najljepša stvar se desila krajem prethodne sezone, kad smo osvojili titulu, kad je bila cjelokupna euforija i jedna izuzetna godina za mene“.

Sin je Podgorice, miljenik podgoričke publike, a posebno Varvara koji su Nikolu nagradili muralom baš na ulazu zgrade u kojoj živi. Najvatrenije pristalice Budućnosti na taj način zahvalile su se popularnom Džoniju za partije i titulu u ABA ligi, a on podršku i navijanje zna da cijeni.

„Više su pjesme na koje sam navikao. Sve pjesme o Podgorici su mi lijepe.“

Pored šampionskog prstena u ABA ligi, Nikola je uz Bojana Dubljevića pokretačka snaga reprezentacije Crne Gore koja maršira ka Svjetskom prvenstvu.

„Počeli smo dosta tiho, počeli smo neprimjetno, jedna pobjeda i tri poraza u četiri utakmice. Međutim, nakon toga počele su dobre igre, počele su pobjede protiv tih direktnih konkurenata za to mjesto koje vodi na Mundobasket. U februaru posljednji prozor i nadam se jednom lijepom ishodu za nas“.

Titula u regionalnom takmičenju donijela je Euroligu, pa je samim tim košarka tema broj jedan u svakom uglu Podgorice. Klub se na čelu sa predjsednikom Draganom Bokanom potrudio da napravi konkurentan tim evropskim gigantima i od Morače stvori dvoranu koja je ponos crnogorskog sporta.

„Svim ljudima je uživanje. Ove sezone ne pravimo te ekstravagantne utakmice, niti imamo vrhunski rezultat, nažalost. Ali, mislim da svi treba da doživljavamo Euroligu kao ogroman izazov, jer svaki minut koji provedem na terenu, svaki igrač koji nema toliko iskustvo mnogo mu znači za karijeru. To je najozbiljnije takmičenje poslije NBA lige i može mnogo da se nauči“.

Nikola je u razgovoru za Novu M otkrio i ko su igrači koji su tokom euroligaških okršaja na njega ostavili najjači utisak.

„Igrača kojeg ja najviše gledam i cijenim je Slukas. Dok, na primjer, Ljulj i Kampaco…Iskreno nijesam mogao da vjerujem kad smo igrali protiv Real Madrida i kad gledam ovako kako igraju rasterećeno i opušteno i zbog toga prave ozbiljne rezultate“.

Nikoli je i muzika velika ljubav.

„Van sezone idem na koncerte, idem i na Exit. Muzika je nešto što pokreće i definitivno ide uz motivaciju i košarku.“

Za kraj, potvrdio je šta je i fokus u 2019. godini – odbrana titule u ABA ligi.

„To je u principu jedina bitna stvar ove godine. Sve ostalo može i svaka utakmica u Euroligi da se izgubi, ako ne uzmemo titulu u ABA ligi ne znači ništa.“

Izvor:Nova M

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com