NAJVEĆI POSLODAVAC U ZEMLJI: Ovo je prosječna zarada radnika u VOLI marketima! - Volim Podgoricu

NAJVEĆI POSLODAVAC U ZEMLJI: Ovo je prosječna zarada radnika u VOLI marketima!

 Podatak da je siva ekonomija 30 do 40 odsto BDP-a je nešto što zahtijeva krajnju ozbiljnost. Siguran sam da će premijer i resorni ministri sve uraditi da se u narednoj, 2019. godini smanji siva ekonomija. Na taj način će spasiti sve kompanije koje rastu i posluju u zoni regularnosti, a tako i crnogorsku privredu od ljudi i kompanija koje jačaju sivu ekonomiju u našoj zemlji, izjavio je predsjednik odbora direktora Volija Dragan Bokan u intervjuu Pobjedi. Istakao je da ga raduje stav premijera Duška Markovića koji je imao prilike da čuje u Privrednoj komori kada je dao do znanja svim privrednicima koji su u sivoj zoni da će se država obračunati sa njima.

Odgovarajući na pitanje ko im je najveća konkurencija u Crnoj Gori Bokan je kazao da ukoliko se pitanje odnosi na našu maloprodajnu djelatnost, na našem tržištu je prisutno više trgovačkih je lanaca i imamo oštru konkurenciju koja nas podstiče da budemo sve bolji.

Na pitanje šta misli zašto u Crnu Goru ne dolaze veliki strani trgovački lanci Bokan je rekao da ne treba zaboraviti da je crnogorsko tržište malo i da zbog njegovih formata strani lanci nijesu još uvijek prisutni kod nas.

“Ali, očekivano je da će se to ubrzo promijeniti. Sa dolaskom novih lanaca, promijeniće se slika tržišta,kao što se već desilo u Hrvatskoj i Srbiji, došlo je do promjene u strukturi asortimana i u potpunosti se promijenio odnos prema domaćoj privredi. Jasno je šta možemo da očekujemo od internacionalnih giganata koji su fokusirani na plasman svojih robnih marki. Mišljenja sam da privreda i proizvođači, kao i trgovci koji ne treba da se iscrpljuju lošom poslovnom politikom, još uvijek imaju priliku da što bolje iskoriste period dominacije domaćih tgovačkih lanaca i što bolje pozicioniraju svoje proizvode, jer sam siguran da domaća proizvodnja neće biti dobro pozicionirana u lancima koji dolaze u odnosu na ono što imaju u domaćim lancima. Ukoliko iskoristimo vrijeme do dolaska stranih lanaca, ojačaćemo trgovinu i proizvodnju”, istakao je on.

Bokan kaže da njegova kompanija broji 2100 zaposlenih, a u toku ljetnje sezone dodatno angažujemo 250 radnika.

“Voli je najveći poslodavac u zemlji, a pri tom, može se pohvaliti sa najvećim ličnim dohocima kada je u pitanju trgovačka branša. Svojim radnicima uredno isplaćujemo primanja i uplaćujemo pune doprinose. Prosjek bruto zarada u našoj maloprodaji za 11 mjeseci 2018. godine iznosi 660,61 euro”, kazao je Bokan.

Prema njegovim riječima njihovi strateški planovi idu u pravcu širenja na region.

“Nama su najinteresantnija tržišta koja nas okružuju, mislim da imamo mnogo da ponudimo i da će to biti nova, uspješna etapa našeg poslovanja”, dodao je on.

Bokan podržava da trgovine ne rade nedjeljom ali ističe da treba voditi računa i o potrebama potrošača i ne treba biti isključiv.

“Smatram da je neophodno da se shodno određenim neradnim danima u Crnoj Gori, odrede i dani radnih nedjelja, odnosno da se odredi dežurstvo nedjeljom, kao i radne nedjelje uoči određenih praznika, kao i radne nedjelje tokom turističke sezone”, zaključio je Bokan.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com