Home / NOVOSTI / Osobe povezane sa OVIM klanom umiješane u ubistvo Olivera Ivanovića?

Osobe povezane sa OVIM klanom umiješane u ubistvo Olivera Ivanovića?

Specijalno tužilaštvo Kosova je donijelo odluku o proširenju istrage o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP, Olivera Ivanovića nakon informacija koje je dobilo od jedne strane obavještajne agencije.

Specijalni tužilac Sulj Hodža izjavio je da će se izvještaj i slike koje su dobijene biti dio predmeta istrage ubistva Ivanovića, prenosi RTK.

“Mi ćemo raditi sa istražiocima i ove slike i imena će biti deo predmeta”, kazao je Sulja.

Pet osoba su deo izvještaja jedne strane obavještajne agencije koji govori o ubistvu Olivera Ivanovića.

U izvještaju se ističe da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od “pet osoba koji su povezani sa Voždovačkim klanom i koje su angažovale srpske tajne službe”.

U izvještaju strane obaveštajne agencije se ističe da je Milan Radoičić dao naloge za brisanje nekih tragova i činjenica.

“Ekipa je bila smještena u hotelu Octan u Lešku i tu je boravila mjesec dana prije ubistva (Ivanovića). Tokom ovog perioda članovi grupe su često odlazili u Mitrovicu. Viđeni su u bijelom rendž roveru i čak su u Zvečanu zaustavljeni od strane policije zbog prekoračenja brzine. Vozilo je pripadalo braći Vulović i bilo je beogradskih registarskih tablica BG -788-GN”, navodi se u izvještaju.

Od ekipe koja ga je zaustavila je zatraženo da izbriše sve podatke o slučaju, kako je i postupljeno, kaže se u izvještaju.

Odgovorni pobjegli na Tajland?

Nakon ubistva Ivanovića .16. januara 2018. godine grupa se, prema izvještaju podijelila u dvije grupe. Prva je poletjela sa beogradskog, a druga sa prištinskog aerodroma.

Njihova destinacija u naredna dve mjeseca je bio Tajland.

U grupi koja je poletjela iz Beograda su bili Joca i Bojana, dok je preko prištinskog aerodroma otišao Peđa ili Predrag.

Predrag ili Peđa je prema izvještaju lice koje je ubilo policajca u Srbiji ali je na intervenciju BIA oslobođeno zatvora. Peđa se razveo od supruge Irene Dragojević.

Sa prištinskog aerodroma su otišli i Miloš i Barbara Segetin.

Sve troškove boravka ekipe u motelu Octan u Lešku je preuzeo Srđan Vulović pod nadimkom Gene. On je poslije ubistva Ivanovića ima zdravstvenih probleme i bio je smješten u bolnici.

Povodom ubistva Olivera Ivanoviča, Policija Kosova je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markovića koju su u pritvoru i osumnjičeni za krivično djelo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne.

U vezi sa ubistvom Ivanovića Policija Kosova je izdala potjernicu i za potpredsjednikom Srpske liste Milanom Radoičićem.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *