Porodica Škrijelj: Edvina bez razloga drže u Istražnom zatvoru - Volim Podgoricu

Porodica Škrijelj: Edvina bez razloga drže u Istražnom zatvoru

Porodica Edvina Škrijelja, uhapšenog krajem novembra zbog napada na službeno lice, tvrdi da je taj Podgoričanin bez razloga priveden i da je neosnovano u Istražnom zatvoru u Spužu.

Njegova supruga Jelena Stanić “Vijestima” je ispričala da je Škrijelj priveden 27. novembra oko 1.30 ujutro, kada mu je prvo određen pritvor do 48 sati, a zatim produžen do 30 dana.

Tvrdi da su te noći policajci došli sa tri vozila i čekali Edvina na 100 metara od kuće.

“Priveli su ga bez ikakvog razloga i valjanog obrazloženja, a pritvor mu produžavaju navodno zbog straha da će pobjeći iz zemlje. Edvin nema namjeru da napušta Crnu Goru tako da je to obrazloženje tužioca neosnovano. Bio je kući kada su ga pritvorili po drugi put i sarađivao je. Iako je bio oslobođen, tužilac je tražio da mu se odredi pritvor zbog straha od navodnog bjekstva. Državljanin je Crne Gore i tvrde da ima državljanstvo Francuske što nije tačno”, rekla je Stanić.

Ona tvrdi da su Edvinu prilikom privođenja uskraćena sva prava.

“Nije mu bilo dozvoljeno da pozove advokata, niti da ga pregleda njegov ljekar, već je to uradio zatvorski ljekar koji je utvrdio da ima povrede. Nije mu bilo dozvoljeno ni da pozove porodicu”.

Stanić je kazala da sumnja da iza određivanja pritvora njenom supruga “stoji neko moćan”.

“Sumnjamo da neko ovo plaća, da želi da se zataška čitav slučaj jer mediji nijesu bili obaviješteni kada je Edvin privođen prvi put. O svemu smo obavijestili Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Odsjek za unutrašnju kontrolu rada policije. Danas su na razgovor pozvali njegovu braću Harisa i Elvisa, a pretpostavljamo da je razlog moje obraćanje Ombudsmanu, Unutrašnjoj kontroli i medijima”, rekla je Stanić.

Ona tvrdi da je Edvinovog brata Harisa policija zaustavljala pretresala vozilo u kojem se nalazio, maltretirala ga iako ima povrede zbog kojih je u teškom stanju.

“Pretresali su porodičnu kuću tražeći neko navodno oružje, a ništa nijesu našli”.

Stanić je apelovala na Ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžiča i direktora Uprave policije Veselina Veljovića da se zainteresuju za ovaj slučaj i da se utvrdi da li je policija prekršila ovlašćenja prilikom privođenja.

“Tražimo od nadležnih da nas zaštite i da se prestane sa čestim posjećivanjima kada za to nema osnova. Najbitnije nam je da Edvina puste na slobodu jer za njegovim držanjem u pritvor nema osnova”, kazala je Stanić.

Haris i Edvin Škrijelj su ranije osuđivani.

1 komentar

  1. Greota,posten svijet. Ni mrava nisu zgazili. A pottovase djecu na konik. Prodaju sve i svasta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com