PRAVOSLAVLJE U HOLIVUDU: Nikada ne biste pretpostavili koje svjetske face slave Pravoslavni Božić (FOTO) - Volim Podgoricu

PRAVOSLAVLJE U HOLIVUDU: Nikada ne biste pretpostavili koje svjetske face slave Pravoslavni Božić (FOTO)

Iako veliki broj svjetski poznatih javnih ličnosti Božić obilježava po Gregorijanskom kalendaru, neki od njih, kao što su holivudski glumci Tom Henks i Kristijan Bejl, rijaliti zvijezda Kim Kardašijan i manekenka Naomi Kempbel, najveći pravoslavni praznik slave 7. januara, prema Julijanskom kalendaru.

Neke od slavnih ličnosti odlučile su se Božić slave u januaru zbog svojih predaka, neki zbog partnera, a pojedini zbog ljubavi prema pravoslavlju

Tako je Oskarovac Tom Henks rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu vjeru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.

Tom Henks

Tom Henks, Foto: Profimedia.rs

Slično je postupio i glumac Kristijan Bejl, koji je primio pravoslavnu vjeru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porijekla.

Kristijan Bejl i Sandra Blažić

Kristijan Bejl i Sandra Blažić, Foto: EPA/NINA PROMMER

I britanska manekenka Naomi Kembel odlučila je da slavi Božić po Julijanskom kalendaru zbog svog partnera – ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.

Naomi Kembel

Naomi Kembel, Foto: EPA/Chrisophe Petit Tesson

Sutra slavi i Dženifer Eniston, koja je naslijedila pravoslavnu vjeru od oca Janisa Anastakisa.

Dženifer Aniston

Dženifer Aniston, Foto: EPA/YOAN VALAT

Iako rođena u Los Anđelesu, zvijezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu 6. januara.

Kim Kardašijan, Kanje Vest

Kim Kardašijan, Kanje Vest, Foto: Profimedia

Legendarni njemački fudbaler Bastijan Švajnštajger obilježio je prošle godine, pored katoličkog, i pravoslavni Božić sa svojom surpugom, bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović, te se očekuje da će tako biti i ove godine.

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger, Foto: Profimedia

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com