Home / NOVOSTI / Pronađena olupina aviona s leta MH370

Pronađena olupina aviona s leta MH370

Službeno je potvrđeno da olupine pronađene na obalama Madagaskara pripadaju avionu Malezija Erlajnsa koji se 2014. godine srušio na letu Kuala Lumpur – Peking, prenosi agencija Anadolija (AA).

Istraživači tim saopštio je da je za više pronađenih olupina i predmeta utvrđeno da ne pripadaju avionu Malezija Erlajnsa, ali da je podna platforma dio Boinga 777 i da najvjerovatnije pripada tom modelu s kobnog leta MH370.

Riječ je o pet olupina koje su porodice stradalih putnika u novembru prošle godine radi detaljne istrage predale malezijskom ministru transporta Antoniju Lokeu.

Avion MH370 nestao je 8. marta 2014. godine na letu od Kuala Lumpura prema Pekingu s 239 putnika. Nekoliko dana nakon misterioznog nestanka, malezijska vlada saopštila je kako aviona “nema”, ali da su svi putnici i posada mrtvi.

Dosad najskuplja potraga u istoriji civilne avijacije počela je 18. marta 2014. godine na prostoru većem od 4,5 miliona kvadratnih kilometara. Nakon potrage avionima i brodovima prednost je data podmorskom istraživanju koje takođe nije dalo rezultate.

Potraga je obustavljena nakon 1.046 dana, u januaru 2017. godine.

Anadolija

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com