Pronađena olupina aviona s leta MH370 - Volim Podgoricu

Pronađena olupina aviona s leta MH370

Službeno je potvrđeno da olupine pronađene na obalama Madagaskara pripadaju avionu Malezija Erlajnsa koji se 2014. godine srušio na letu Kuala Lumpur – Peking, prenosi agencija Anadolija (AA).

Istraživači tim saopštio je da je za više pronađenih olupina i predmeta utvrđeno da ne pripadaju avionu Malezija Erlajnsa, ali da je podna platforma dio Boinga 777 i da najvjerovatnije pripada tom modelu s kobnog leta MH370.

Riječ je o pet olupina koje su porodice stradalih putnika u novembru prošle godine radi detaljne istrage predale malezijskom ministru transporta Antoniju Lokeu.

Avion MH370 nestao je 8. marta 2014. godine na letu od Kuala Lumpura prema Pekingu s 239 putnika. Nekoliko dana nakon misterioznog nestanka, malezijska vlada saopštila je kako aviona “nema”, ali da su svi putnici i posada mrtvi.

Dosad najskuplja potraga u istoriji civilne avijacije počela je 18. marta 2014. godine na prostoru većem od 4,5 miliona kvadratnih kilometara. Nakon potrage avionima i brodovima prednost je data podmorskom istraživanju koje takođe nije dalo rezultate.

Potraga je obustavljena nakon 1.046 dana, u januaru 2017. godine.

Anadolija

1 komentar

  1. Can I recently say what relief to locate somebody that actually knows what theyre dealing with on the internet. You definitely learn how to bring an issue to light and earn it important. Workout . need to see this and understand why side from the story. I cant think youre less common since you absolutely contain the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com