Home / NOVOSTI / Društvo / Snežana Rudinac (24) je već pet mjeseci u komi: U strašnoj nesreći u Bečićima u julu je izgubila vjerenika, a do danas nije otvorila oči

Snežana Rudinac (24) je već pet mjeseci u komi: U strašnoj nesreći u Bečićima u julu je izgubila vjerenika, a do danas nije otvorila oči

Devojka Snežana Rudinac (24) iz Kraljeva, koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 17. jula 2018. u Bečićima i za čije izazivanje je optužena crnogorska slikarka Emina Adrović (23), već pet i po mjeseci je u komi.

Od povreda zadobijenih u toj nesreći Snežanin verenik Miloš Vukomanović (25) preminuo je na licu mjesta.

Kako se saznaje u Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, gdje je Rudinac prebačena posle prvobitne hospitalizacije u risanskoj bolnici, njeno stanje je i dalje nepromenjeno.

– Ona je i dalje u komi, u teškom stanju – rekao je izvor iz ove ustanove za “Blic”.

Djevojka je smještena na odjeljenju intenzivne nege, a kod nje mogu da uđu samo članovi najbliže porodice. Snežana je u saobraćajnoj nesreći, u kojoj su ona i njen vjerenik pokošeni kao pješaci, zadobila povredu glave, potkoljenice, natkoljenice i grudnog koša.

Verili su se, a na jesen prošle godine planirali su da svoju vezu ozvaniče i pred zakonom i pred bogom. Da bi sakupili novac za to, zajedno su otišli na Crnogorsko primorje, u Bečiće, da rade Foto: Facebook/Snežana Rudinac

Do nesreće je došlo na bulevaru u Bečićima, u koji su Snežana i Miloš otišli da rade kao sezonski radnici radili u hotelu “Ibero star Belvi”. U trenutku kada su se vraćali sa posla i prelazili ulicu njih dvoje je pokosio automobil koji se kretao iz pravca Budve, a kojim je upravljala Emina Adrović.

Vjerenici su pokušali da pređu ulicu na mestu gde je nekada bio pešački prelaz, a koji, kako su objasnili u opštini Budva, više “nije u funkciji”.

Miloš Vukomanović od zadobijenih povreda preminuo je na licu mjesta, dok je teško povrijeđena Snežana prebačena helikopterom na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu.

Miloš i Snežana su u vezi bili nekoliko godina. Vjerili su se, a na jesen prošle godine planirali su da svoju vezu ozvaniče i pred zakonom i pred bogom. Da bi sakupili novac za to, zajedno su otišli na Crnogorsko primorje, u Bečiće, da rade.

SUĐENJE KOJE PRATE BROJNE KONTROVERZE

Slikarka je posle mesec dana pritvora izašla na slobodu i na suđenju tvrdi da su za tragediju krivi oštećeni Foto: Facebook/Emina Adrovic

Suđenje slikarki i bogatoj naslednici iz Budve Emini Adrović (23), koja je BMW-om pregazila verenike iz Srbije, Miloša Vukomanovića (25) i Snežanu Rudinac (24), od prvog dana prate brojne kontroverze – od prikrivanja brzine kojom je Adrović vozila do poništavanja rezultata njenog alko-testa.

Slikarka je posle mesec dana pritvora izašla na slobodu i na suđenju tvrdi da su za tragediju krivi oštećeni.

Adrović je na jednom od prvih ročišta sudiji rekla da joj je žao zbog nesreće, ali da se ne oseća krivom za udes jer “nije mogla da predvidi kretanje Vukomanovića i Rudinac” koji su prelazili ulicu. A potom je nevješto dodala da, nakon mjeseci branjenja ćutanjem, ipak želi da iznese svoju odbranu, ali pod jednim uslovom.

– Želim da dam odbranu, ali ne i da odgovaram na pitanja prisutnih, zastupnika optužbe, državnog tužioca Ljiljane Milić, svog branioca, kao ni suda. Jako mi je teško da odgovaram, imam poteškoća da se koncentrišem – rekla je tada pred sudom slikarka.

Miloš i Snežana su u vezi bili nekoliko godina Foto: Facebook/Milos Vukomanovic

Od trenutka kada se saznalo za tragediju u Bulevaru u Budvi ovaj slučaj crnogorski mediji uglavnom su pokušali da zataškaju. Nakon inicijalne informacije, u narednim danima o ovoj tragediji nije moglo puno da se pročita. Tek ponegde moglo se saznati da je za nesreću osumnjičena mlada Emina Adrović, inače ćerka bivšeg policajca iz Budve, a sada vlasnika jednog od najluksuznijih hotela na Svetom Stefanu.

Adrović je ipak nakon udesa uhapšena i ubrzo joj je određen privor do 30 dana. Za to vreme ona je odbijala da ispriča šta se kobne noći dogodilo i odlučila je da se brani ćutanjem.

Kojom brzinom je u tom trenutku vozila Emina Adrović, nikada nije objavljeno jer je to trebalo da utvrdi vještak saobraćajne struke.

Ubrzo je opština Budva izdala zvanično saopštenje, koje su preneli crnogorski mediji, u kom je nevešto objašnjeno da je do nesreće došlo na pešačkom prelazu, ali onom koji nije u funkciji, te da su vjerenici iz Srbije ulicu pretrčavali tamo gdje nisu smijeli.

Od trenutka kada se saznalo za tragediju u Bulevaru u Budvi ovaj slučaj crnogorski mediji uglavnom su pokušali da zataškaju Foto: Facebook/Milos Vukomanovic

– Novi pješački prelaz je isrtan dvadesetak metara dalje, a tragovi zebre na starom pješačkom zato nisu podebljani – saopštili su iz opštine.

U danima nakon toga pojavila se i informacija da je Adrović u trenutku nesreće bila potpuno trezna, iako je preliminarni nalaz pokazao da je imala 0,51 promila alkohola u krvi.

Kako su pisali pojedini crnogorski mediji, posle dobijanja prvih rezultata alko-testa i saslušanja osumnjičene, istražni sudija Višeg suda u Podgorici, vratio je predmet na postupanje Osnovnom sudu u Kotoru i to zbog, kako navodi podgorički dnevnik, “prekvalifikacije krivičnog dela i nepostojanja umišljaja”.

Nakon jednomesečnog pritvora, Adrović je puštena da se brani sa slobode i na suđenju se izjasnila da nije kriva za nesreću.

U danima nakon toga pojavila se i informacija da je Adrović u trenutku nesreće bila potpuno trezna, iako je preliminarni nalaz pokazao da je imala 0,51 promila alkohola u krvi Foto: Facebook/Emina Adrovic

– Jako mi je teško, ovo mi je totalno promenilo život. Želim da porodici Vukomanović izjavim iskreno saučešće i nadam se brzom oporavku Snežane. Stalno se raspitujem za njeno zdravlje. Međutim, ja ne osećam krivicu jer nisam nikako mogla da izbegnem nezgodu, niti da predvidim njihovo kretanje i naglo vraćanje unazad – rekla je ona, a potom dodala da su Miloš i Snežana “trčali unazad, ali se nisu okretali”.

SLIKARKINI RODITELJI NUDILI MILOŠEVOM OCU NOVAC

Na dan sahrane Miloša Vukomanovića, kako je ispričao mladićev otac, kod njih kući došao je slikarkin otac sa svitom od oko 20 ljudi. On je insistirao da plati troškove Miloševe sahrane što je njegov otac odbio.

Miloš Vukomanović i Snežana Rudinac Foto: Facebook/Milos Vukomanovic

– Nisu uspeli da dođu na sahranu jer je bio neki zastoj zbog neke saobraćajne nesreće. Posle sahrane, kada je već završena i daća, Eminin otac je došao u pratnji četrdesetak osoba. Zaista nije bilo prijatno, izgledalo je kao na bojnom polju. Ponudio je da plati troškove sahrane, što smo odbili– ispričao je tada otac poginulog mladića, Dragutin Vukomanović.

On je ispričao i da je Eminin otac nakon toga otišao na grob njegovog sina i pokušao tamo da ostavi novac, ali su ga Miloševi rođaci upozorili da to ne radi. Nakon toga, slikarkin otac vratio se u Crnu Goru.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *