Home / LJUDI / Heroji zajednice / Veliko srce Nikole Mirotića: NBA košarkaš gradi kuću za Srbe u Vukovaru!

Veliko srce Nikole Mirotića: NBA košarkaš gradi kuću za Srbe u Vukovaru!

Košarkaš Nju Orleansa Nikola Mirotić odlučio je da donira sav novac za izgradnju kuće porodici Varga iz Borovog sela kod Vukovara!

Mirotić je košarkaš koji nastupa za reprezentaciju Španije, ali je porijeklom  iz Crne Gore koji je nedavno pokrenuo kampanju kao vidi pomoći pomenutoj porodici Varga. Porodicu koju predvodi samohrani otac Radovan i koji ima šestero maloljetne djece koja žive u nehumanim uslovima.

Podsjetimo, Mirotić je nedavno odlučio da za svaku trojku donira 500 evra kao vidi pomoći. Međutim, povrede su ga omele da igra više, te je na Božić donio veliku odluku.

– Mir Božiji, Hristos se rodi. Kada pomislimo na Božić uvijek prvo pomislimo na porodicu i dom. Na početku Božićnog posta podijelio sam sa vama radost o pomaganju porodici Varga. Kao što znate, zbog povrede sam bio spriječen da nastupam na utakmicama, ali to nije ni najmanje uticalo na moju želju da deca porodice iz Varga dobiju dom.

– Zato ću uplatiti potreban iznos za izgradnju njihove kuće. Neka bi plamen ognja iz Vitlejema ogrejao svaku dušu, obradovao svako dete i osvetlio tamu. Još jednom i još mnogo puta: Hristos se rodi – napisao je Mirotić na svom Instagram profilu.

Nikola, svaka čast!!!

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *