Crnogorskom državljaninu šest mjeseci pritvora - Volim Podgoricu

Crnogorskom državljaninu šest mjeseci pritvora

Crnogorskom državljaninu L.M. (39), koji je zajedno sa jednim Hrvatom i Srbinom uhapšen zbog pljačkanja butika po Italiji, određen je pritvor do šest mjeseci. Procjenjuje se da su ukrali robu vrijednu blizu milion eura.
Italijanski mediji pišu da je Crnogorac, kojem u dokumentima piše da mu je mjesto prebivališta Beograd, bio vođa bande koja je u proteklih mjesec dana izvršila pljačke u tri italijanska grada. Osim njega, kriminalnu grupu su činili i J.A. (52) i V.K. (41).
– Provalnički trojac, kojem je za svaku provalu kao i za bijeg s plijenom trebalo manje od jednog minuta, ukrao je više od pola miliona eura vrijednih dizajnerskih torbi, galanterije i odjeće – piše hrvatski „Jutarnji list”.

U provalničke akcije odlazili su uglavnom pod okriljem noći. Oni su 9. oktobra, oko 5.30 ujutro, u mjestu Riva del Garda obili bravu luksuznog butika „Vanda”. Čim se oglasio alarm, otvorili su vrata i velikom brzinom s polica poskidali razne torbe renomiranih brendova D&G, Burberry, Dsquared, Michael Korsi i natrpali ih u velike vreće. Prema procjeni vlasnika butika, vrijednost ukradene robe je oko 50.000 eura.
U mjestu Forte dei Marmi, iz trgovine Falkoneri su ukrali robu vrijednu 90.000 eura, a 1. novembra su iz popularnog butika Duca di San Giusto u Kortini d` Ampeko otuđili robu u vrijednosti od oko 400.000 eura.
Italijanski istražitelji ih sumnjiče i za pokušaj provale u butik „Lorenceti” u skijalištu Madona di Kampiljo.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com