DPS: Amfilohijeva retorika neprimjerena - Volim Podgoricu

DPS: Amfilohijeva retorika neprimjerena  

 Mitropolit SPC Amfilohije Radović, još jednom je, i to na dan najradosnijeg hrišćanskog praznika, pokazao da njegovo politikanstvo ima primat nad osnovnim načelima hrišćanskih vrijednosti, saopšteno je iz DPS-a.

“Svojom retorikom, u kojoj je na Božić upotrijebio ne samo neprimjerene već i primitivne i uličarske izraze, unizio je vjernike SPC, sebe samog ali prije svega visoki crkveni čin mitropolita”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a smatraju da je svojim nastupom Radović, zloupotrijebio “po ko zna koji put svoj položaj kako bi omalovažavao vjernike CPC, širio netrpeljivost i slao političke poruke, koje podrivaju multietnički i multikonfesionalni sklad, koji predstavlja temeljnu vrijednost Crne Gore”.

“Pozivamo mitropolita Amfilohija da uputi izvinjenje vjernicima CPC-a i svim građanima Crne Gore zbog skaradnih, primitivnih izraza tokim liturgije u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Takođe, pozivamo nadležne državne organe da utvrde da li spomenuti incident sadrži elemente govora mržnje, i o tome obavijeste javnost”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Vijesti

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com