ZAKAZANO SUĐENJE BARANKI MIRJANI ŠKRIJELJ, OPTUŽENOJ DA JE UDAVILA SINA - Volim Podgoricu

ZAKAZANO SUĐENJE BARANKI MIRJANI ŠKRIJELJ, OPTUŽENOJ DA JE UDAVILA SINA

Viši sud je potvrdio optužnicu protiv Baranke Mirjane Škrijelj (29), koja se tereti da je u maju prošle godine ubila svog šestomjesečnog sina u porodičnoj kući u Sutomoru. Optuženoj Baranki će suditi vijeće sudije Višeg suda u Podgorici Predraga Tabaša, a početak procesa zakazan je za 4. februar.
Škrijelj nije imala primjedbi tokom razmatranja optužnog akta pred vijećem Višeg suda. Njen advokat Dragan Kovačević je kazao da će ukoliko dođe do potvrđivanja optužnice nastojati da dokažu da je optužena u trenutku zločina bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti.
U optužnici se navodi da je optužena u istrazi djelimično priznala krivično djelo.

– Nakon što ga je nahranila, njeno dijete bilo je nemirno, plakalo je i skidalo sa sebe ćebe. Zbog toga je obmotala tijelo djeteta jednim plastičnim podmetačem od strunjače za vježbanje iz kojeg je bio izvađen sunđer. Dijete se brzo umirilo, nakon čega je izašla i sobe i pošla u svoju sobu da spava jer se nije osjećala dobro – piše u optužnici.
Škrijelj je na saslušanju ispričala da je po dolasku s posla njen suprug primijetio da dijete ne daje znakove života. Za pomoć su se obratili komšiji, koji je pokušao da oživi šestomjesečnu bebu, a potom su pozvali Hitnu pomoć. Okrivljena je u odbrani navela da je moguće da je dijete malo jače stegnula dok ga je obmotavala podmetačem u krevecu i da se ne sjeća da ga je stezala za vrat. Ona je kazala da se kaje zbog svega, ali da misli da se njeno dijete samo ugušilo.

Prema ocjeni tužilaštva, odbrana Mirjane Škrijelj je sračunata na izbjegavanje krivice jer iz obdukcinog nalaza proizilazi da je smrt nastupila usled davljenja.
Za teško ubistvo koje se optuženoj stavlja na teret zakonom je predviđena kazna od najmanje 10 godina zatvora.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com