Crnogorski pjevač UHAPŠEN u Beogradu - Volim Podgoricu

Crnogorski pjevač UHAPŠEN u Beogradu

Crnogorski pjevač Slaven Đukanović (38) uhapšen je u Beogradu po potjernici srpskih vlasti koje su ga osudile na godinu i po zatvora zbog ranjavanja jedne osobe u Srbiji.

Kako Pobjeda saznaje, Đukanović je uhapšen u noći između 30. i 31. decembra prošle godine kada je izašao iz Crne Gore i pokušao da uđe u Srbiju. Srpski istražitelji su mu stavili lisice i odvezli ga u Sremsku Mitrovicu na izdržavanje kazne.

Izvori bliski istrazi navode da se Đukanović sa prijateljima zaputio u Beograd na koncert folk pjevača Aca Lukasa. On, navodno, nije znao da je osuđen i da je za njim raspisana potjernica. Nekoliko dana prije toga nesmetano je ulazio u Srbiju, a posjećivao je više evropskih zemalja gdje je imao nastupe u lokalima i noćnim klubovima.

Đukanović je uhapšen zbog krivičnog djela koje je počinio u Srbiji prije više godina. Tada je pucao na jednu osobu i teško je povrijedio.

Nije poznato koje krivično djelo se Đukanoviću stavljalo na teret, da li ubistvo u pokušaju ili je djelo bilo kvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti i nanošenje tjelesnih povreda. Nepoznato je i obrazloženje presude. Ono što je izvjesno je da je ta odluka pravosnažna i da su srpski istražitelji čekali da Đukanović uđe na njihovu teritoriju i obavijeste ga da prema ovoj zemlji ima zakonsku obavezu da odsluži zatvorsku kaznu.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com