MARIJA ĆIRIĆ JUČE SASLUŠANA U SVOJSTVU SVJEDOKA SARADNIKA: Nakon tri godine progovorila o pronevjeri 4 miliona - Volim Podgoricu

MARIJA ĆIRIĆ JUČE SASLUŠANA U SVOJSTVU SVJEDOKA SARADNIKA: Nakon tri godine progovorila o pronevjeri 4 miliona

Bivša službenica filijale CKB-a u Nikšiću Marija Ćirić, koja se našla u grupi osumnjičenih za pronevjeru oko četiri miliona eura, dobila je status svjedoka saradnika. Ona je juče ujutru u tom svojstvu saslušana u Specijalnom državnom tužilaštvu. Osim nje na spisku osumnjičenih našli su se rukovodilac nikšićke filijale CKB-a Radoslav Nikčević iNebojša Vukićević, Dragan Perutović, bivši službenik filijale CKB-a u Nikšiću, Ivan Radulović, bivši službenik filijale CKB-a u Nikšiću, Jelena Čvorović, bivša službenica filijale CKB-a u Nikšiću a sadašnja službenica CKB-a u Podgorici, Miroslav Antunović, bivši službenik filijale CKB-a u Nikšiću,Svetlana Cicmil, bivša službenica filijale CKB-a u Nikšiću, Aleksandar Nikčević, bivši službenik filijale CKB-a u Nikšiću, Aneta Novaković, bivša službenica filijale CKB-a u Nikšiću, i Dragana Bulajić, bivša službenica filijale CKB-a. Prijavom je obuhvaćena i Dragica Radulović.
Branilac Radulovića, advokat Zoran Piperović potvrdio je za „Dan” da je Ćirićeva juče dala iskaz u svojstvu svjedoka saradnika. Međutim, kako je istraga proglašena tajnom, kazao je da ne može da iznosi više podataka o ovom slučaju.

Istraga u ovom slučaju pokrenuta je još 2016. godine. Osumnjičeni se terete da su zloupotrebom službenog položaja oštetili banku za oko četiri miliona eura. Na teret im se stavlja produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju. Nakon njihovog privođenja saopšteno je da su nezakonitim radnjama oštetili Crnogorsku komercijalnu banku za četiri miliona eura. Hapšenje osumnjičenih izvedeno je u junu 2016. godine po nalogu Specijalnog tužilaštva.
Osumnjičeni se terete da su u periodu od 2007. do početka 2011. godine, kao službenici CKB-a – filijale Nikšić neovlašćeno, bez odobrenja klijenata banke, vršili prenos novčanih sredstava sa računa klijenata banke na druge tekuće račune i podizali gotovinu sa njihovih računa bez odobrenja.
Lišenju slobode prethodile su višegodišnje provjere i aktivnosti koje su službenici Sektora kriminalističke policije, po nalogu i u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, sprovodili od 2011. godine.
Nakon saslušanja oni su pušteni da se brane sa slobode.

Iz Crnogorske komercijalne banke nakon hapšenja su potvrdili da je u toku akcija protiv njihovih službenika.
– U toku je istraga Specijalnog državnog tužilaštva u vezi sa pojedinim bivšim i sadašnjim zaposlenim CKB-a, koja je pokrenuta po nalogu sadašnjeg rukovodstva banke zbog zloupotrebe službenog položaja. Nijedan klijent poslovnice Nikšić nije pretrpio štetu, a poslovnica radi redovno i uobičajno servisira klijente – saopšteno je tada iz CKB-a.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com