Home / LJUDI / Heroji zajednice / Ovo je Crnogorac koji je ISPRATIO 21 predsjednika Opštine!

Ovo je Crnogorac koji je ISPRATIO 21 predsjednika Opštine!

Cijeli radni vijek Miodraga Mića Biberčića iz Herceg Novog dug četiri decenije može se sabrati u nekoliko definicija: mnogo ljudi, kratkih susreta, razgovora, pješačenja, a na kraju radosti, pa i ponosa.

Mića poznaju svi u gradu, što i nije čudno kada je kao kurir 40 godina radio u Opštini i raznosio pozive za razne sjednice, pozivnice za opštinske programe i proslave odbornicima, direktorima, novinarima.

Do penzije dočekao je, kaže, 20, a ispratio 21 predsjednika Opštine.

“Za četiri decenije nikada nisam odbio radni zadatak i nikada nisam rekao da nešto ne mogu”, priča Mićo i dodaje da nije uvijek bilo lako.

Počeo je da radi u vrijeme kada je predsjednik Opštine bio Petar Stijepčić, za čijeg je mandata počeo i Praznik mimoze koji naredne godine obilježava 50 godina.

“Većinu posla obavljao sam pješke, a koliko sam kilometara prešao za mog radnog staža ni sam ne znam. Poznavao sam sve ulice, skale i uličice gdje je trebalo isporučiti opštinsku poštu. Nije mi bilo teško, osim kada je bilo jako kišovito vrijeme, a kakve su novske kiše, činilo mi se da sam bio mokar do gole kože čim bih napustio opštinsku zgradu”, priča Biberčić.

Simpatičnog i srdačnog, Mića su voljele kolege, a i on je lijepo sarađivao sa njima. Od svih predsjednika i načelnika kaže da je najviše povjerenja imao u pokojnog Svetozara Seferovića, koji je bio načelnik za opšte i društvene djelatnosti.

“Kada bih nešto zaboravio ili zakasnio da odnesem, nikada nije prijetio ili kažnjavao. Samo bi popričao i tražio da se to više ne ponovi”, kaže Mićo, koji sada zadovljan uživa u penzionerskim danima i slobodnom vremenu.

Nostalgija ga nerijetko, ipak, natjera da krene u đir starom maršutom, pa ga poznanici i kolege sreću na Karači, na Belavisti u centru grada. Navrati često i do kolega. Sa mnogima je još u kontaktu. Obiđe ih na nekada zajedničkom radnom mjestu, tek da ga mine želja za poslom koji je dugo obavljao i volio.

40 godina Biberčić je radio kao kurir u Opštini i raznosio pozive za razne sjednice, pozivnice za opštinske programe i proslave odbornicima, direktorima, novinarima. Priča i da su ga iz Opštine u penziju ispratili organizujući zajednički ručak i darivavši mu ručni sat od koga se sada ne odvaja.

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com