PODGORICA: Gradske službe nastavile sa čišćenjem grada (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Gradske službe nastavile sa čišćenjem grada (FOTO)

Poslovi uklanjanja sniježnih nanosa sa trotoarskih površina u svim djelovima Glavnog grada Podgorice, koji su sinoć okončani poslije 22h, nastavljeni su u ranim jutarnjim časovima.

Snjegočistači i druge mašine danas su obišle Lijevu Rijeku – Opasanica i Brskut, zatim, Tuzi – Kremza, a ovoj Opštini je na raspolaganju i jedna kombinovana mašina, Radovče – putni pravac Podgorica – Radovče, Kuči – Kučka korita i Gornje i Donje Stravče, kao i u centru grada. Kombinacija rizle i soli posipana je posebno ispred institucija, a radilo se i na uklanjanju snijega sa trećih traka na bulevarima.

Neposredni izvršioci ručno uklanjaju snijeg sa trotoarskih površina u gotovo svim djelovima Glavnog grada, a sva raspoloživa mehanizacija zastupljena je u sledećim djelovima grada: preko Morače, City kvart, Stara varoš, Blokovi 13 i 14, Zabjelo, Zelenika, Zagorič, Masline i Zlatica.

Takođe su od jutros angažovana 3 kiper kamiona sa neposrednim izvršiocima koji posipaju mješavinu rizle i soli na očišćene trotoarske površine, kako bi se i na ovaj način preduzele sve radnje za sprečavanje poledice, zbog najavljenih niskih temperatura tokom dana.

Stručne službe u kontinuitetu obilaze teren Glavnog grada i zavisno od konstatovanih terenskih potreba navedena mehanizacija i ljudstvo biće uključena i na tim trotoarskim površinama na uklanjanju snijega.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com