Home / NOVOSTI / Hronika / “Treći čovjek” nije više osumnjičen za ubistvo Roganovića

“Treći čovjek” nije više osumnjičen za ubistvo Roganovića

Treće lice koje je bilo u društvu Vladimira Roganovića i Stefana Vilotijevića kada su napadnuti u centru Beča, više nije osumnjičen za ubistvo, ali ostaje i dalje u pritvoru.

Treći muškarac (29), koji je uhapšen zbog sumnje da je umiješan u ubistvo Roganovića 21.decembra, više nije osumnjičen za to krivično djelo, potvrdila je portparol tužilaštva u Beču Nina Busek.

Nadležni sud u Beču, međutim, produžio je za dalje četiri nedelje istražni pritvor, pošto se lice legitimisalo tuđim dokumentom i dao lažni iskaz svjedoka.

Policija je, nakon pucnjave, u kojoj je Roganović ubijen, a Vilotijević ranjen, saslušala trećeg muškarca iz njihovog društva najprije kao svjedoka.

Tokom saslušanja dao je oprečne izjave, pa se posumnjalo da je mogao biti saučesnik, odnosno osoba koja je imala zadatak da žrtve dovede do klopke.

Vladimri Roganović; Foto: Facebook/Vladimir Roganovic

On je to od samog početka negirao i legitimisao se dokumentom na ime Danijel M.

Na osnovu informacija policije u Srbiji otkriveno je da je čuvarima u Austriji prikazao lažni identitet.

Kako se sada ispostavilo, za njim je srpska policija raspisala potjernicu i već je austrijskom pravosuđu podnijela zahtjev za ekstradiciju.

Za pomenutim licem raspisana je potjernica zbog krivičnog djela iz oblasti narkotika.

O zahtjevu za ekstradiciju, kako se ukazuje u Beču, biće odlučeno, međutim, tek kada krivični postupak vezan za ubistvo bude riješen.

U međuvremenu je i Vilotijević, koji je uhapšen dok je bio u bolničkom krevetu zbog potjernice koju je za njim raspisala Srbija, pušten na slobodu uz kauciju od 20.000 evra.

On će na slobodi čekati odluku austrijskog pravosuđa o ekstradiciji Srbiji.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *