Home / PG INFO / Aktuelno / VOLI kupio zemljište Radoja Dakića, gradiće NAJSAVREMENIJI HIPERMARKET u ovom dijelu Evrope

VOLI kupio zemljište Radoja Dakića, gradiće NAJSAVREMENIJI HIPERMARKET u ovom dijelu Evrope

Kompanija Voli trade, vlasnika Dragana Bokana, kupila je dvije parcele bivše fabrike “Radoje Dakić” za 5,65 miliona eura na kojima planira izgradnju najsavremenijeg hipermarketa u ovom dijelu Evrope, saopšteno je Dnevnim novinama u toj kompaniji.

Iz Volija su juče kazali da je kupovinu 19.960 kvadrata potvrdila stečajna uprava frabike.

“Danas smo dobili informaciju da je donešena odluka kojom je potvrđena naša kupovina dijela zemljišta bivše fabrike Radoje Dakić”, kazali su u Voli trade-u.

Jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Crnoj Gori će na parcelama nekadašnje fabrike izgraditi i trgovački centar.

“Planiramo da na kupljenom zamljištu izgradimo najsavremeniji hipermarket u ovom dijelu Evrope, kao i trgovački centar sa ekskluzivnom ponudom, novim i savremenim trgovačkim konceptom. Plan je i gradnja nove upravne zgrade”, naveli su u kompaniji.

Stečajni upravnik “Radoje Dakića” Mladen Marković je na otvaranju ponuda u Privrednom sudu krajem decembra prošle godine kazao da je Voli trade jedini zainteresovani ponuđač na četvrtom tenderu na kojem se preostala imovina preduzeća prodavala po početnoj cijeni od skoro 45 miliona eura. Imovina je prvi put bila ponuđena za 66,5 miliona eura, drugi put za 60 miliona i treći za 49 miliona eura.

“Voli je dostavio ponudu za kupovinu 10.060 kvadrata za 2,85 miliona, dok je za preostalih 9.900 metara ponudio 2,8 miliona eura”, naveo je Marković u Privrednom sudu, dodajući da je ta kompanija za obje parcele ponudila 13 eura više od početnih oglašenih cijena.

Podgorička fabrika “Radoje Dakić” je u stečaju od 2016. godine zbog poreskog duga od 10,7 miliona eura.

Dnevne novine

One comment

  1. Sramno! Radoje Dakic je bio gigant Crne Gore, koji je zaposljavao na stotine radnika. Ti radnici imali su redovne plate, uplacivali doprinose, privredjivali, stvarali! Kao i sa vecinom drugih Crnogorskih fabrika, i ovu su namjerno sa umisljajem unistili. Da bi potom stotine radnika ostavili na ulici, bez plate. Pa godinama pustili da sve propadne , da zrdja i osteti se! A onda kad se okolo izgradio grad i delta, naravno prodati svojim kumovima i tajkunima! I sad kao narod treba da bude odusevljen sto ce da ima jos jedan market dje ce da trosi svoje pare i kupuje strane proizvode! Da se trujemo genecki modifikovanom hranom, i pravimo pazar trgovcima i stranim kolonizatorima? I tako ste vi zamislili Crnu Goru? Nece to moci gospodo!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *