MAREJ PLAKAO KAO KIŠA! Djoković: Šokiran sam, hvala Mareju za mnogo stvari u životu - Volim Podgoricu

MAREJ PLAKAO KAO KIŠA! Djoković: Šokiran sam, hvala Mareju za mnogo stvari u životu

Suze Endija Mareja na konferenciji za novinare šokirale su svijet, ne samo teniski i sportski.

Britanski teniser, trostruki grend slem šampion, najavio je da će završiti karijeru nakon Australijen opena, zbog povrede kuka sa kojom se muči preko dvije godine.

U emotivnom obraćanu, 32-godišnji Škot je kazao da pokušava da “dogura” do Vimldona, kada bi se oprostio od tenisa, ali da uopšte nije siguran da će uspjeti u svojoj namjer.

“Ne mogu da igram samo da bih igrao, a ne znam kada će bol da nestane”, kazao je uplakani Marej.

Podrška stiže sa svih strana, od najvećih rivala…

“To je šokantno jer smo isto godište, ista generacija. Tužno je vidjeti kroz šta prolazi. Kao neko ko je prošao kroz tešku povredu, saosjećam s njim. Trenirali smo zajedno prije nekoliko dana i malo pričali. On je veliki šampion, prijatelj sa kojim sam odrastao. Tužno je što će možda igrati posljednji Australijan open, zahvalan sam mu za mnogo stvari u životu”, rekao je Novak Đoković.

“Ti si primjer velikog sportiste i čovjeka. Uopćte ni ne znaš koliko ćeš nam nedostajati”, poručio mu je Rafael Nadal, koji nikada nije igrao grend slem finale protiv Murraya, ali ga itekako razumije jer se i sam godinama bori s povredom koljena.

Britanci su punih 77 godina čekali da jedan njihov teniser osvoji Vimbldon. Godinama je blizu bio Tim Henman, ali je istoriju ispisao Endi Marej – jula 2013. gdoine…

“Svijet tenisa će izgubiti velikog tenisera i čovjeka koji je uradio puno toga u ovom sportu i zaslužuje veliki aplauz. Od njega svi mogu da uče u budućnosti. Radili smo zajedno i ostvarili neke velike uspjehe. Bilo je uzbudljivo i nezaboravno. Počašćen sam što sam bio dio njegove ekipe”, kazao je legendarni Ivan Lendl, koji je bio trener Mareju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com