PODGORICA: Praznični pazar na Trgu opravdao očekivanja organizatora i građana! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Praznični pazar na Trgu opravdao očekivanja organizatora i građana!

Prvi podgorički praznični pazar, koji je održan tokom prethodne tri sedmice na Trgu nezavisnosti, sasvim je opravdao očekivanja organizatora, ali i gostiju. Saglasni su u Turističkoj organizaciji, zakupci kućica i štandova na glavnom gradskom trgu, ali i građani.

Ova lijepa i raznovrsna manifestacija doprinijela je da pravu prazničnu atmosferu u svom gradu osjete Podgoričani, ali da u njoj uživaju i brojni gosti glavnog grada, piše Pobjeda.

Nina Pajović iz Turističke organizacije Podgorice navodi da, ako je sudeći po komentarima i reakcijama naših sugrađana, ali i brojnih posjetilaca na Trgu nezavisnosti, ovakav način proslavljanja novogodišnjih i božićnih praznika je upravo ono što je nedostajalo našem glavnom gradu.

“Podgorica je to zaista zasluživala. Vjerujem da će Podgorički pazar postati tradicionalan način proslavljanja praznika u glavnom gradu, te da ćemo iz godine u godinu programom i sadržajima biti sve bolji i samim tim uspjeti u namjeri da privučemo što veći broj posjetilaca da praznike provedu u glavnom gradu”, kazala je Pajović.

Ona je podsjetila da je prethodnih dvadesetak dana (od 19. decembra) glavni gradski trg bio u znaku raznovrsnih i bogatih sadržaja i programa.

“Održani su brojni koncerti, nastupi, predstave, u prvom redu nedovoljno afirmisanih crnogorskih izvođača, što nam je i bio cilj. Nastupili su i brojni popularni izvođači, zatim sastavi i horovi muzičkih škola iz Podgorice. Naši najmlađi su nam blii jednako važni, i oni su nastupali u koncertima, pozorišnim predstavama, likovnim radionicama, sekcijama. Bilo je za svakog ponešto”,  podsjeća Pajović.

Na glavnom gradskom trgu bilo je 40 drvenih kućica u kojima su uglavnom mladi reduzetnici nudili raznovrsne proizvode. Iz Turističke organizacije navode da je interesovanje za zakup kućica ove godine bilo ogromno.

“Možemo samo zamisliti što nas čeka za sljedeću godinu, kada se već zna da je prvi praznični pazar prošao ovako uspješno. Ove godine data je šansa mladim preduzetnicima da predstave svoje proizvode, ali bilo je i ozbiljnijih kompanija koje su sa zadovoljstvom učestvovale poput Plantaža ili Volija”,  navodi predstavnica TOP-a.

Nina Pajović ističe da bi, zahvaljujući i organizovanju Podgoričkog prazničnog pazara, naš glavni grad u narednom periodu mogao postati atrakcija i drugima, da dođu i u njemu provedu novogodišnje praznike

Prazničnu čaroliju u glavnom gradu upotpunilo je klizalište u Njegoševom parku, koje svakodnevno posjećuje veliki broj i mlađih i starijih sugrađana.
Klizalište u Njegoševom parku pokazalo se kao pun pogodak i biće otvoreno do 15. februara kazala je Nina Pajović iz TO Podgorice.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com