Sutomore, Bar i Ulcinj dobili struju: Iz CGES-a tvrde da NISU KRIVI za kvar na dalekovodu - Volim Podgoricu

Sutomore, Bar i Ulcinj dobili struju: Iz CGES-a tvrde da NISU KRIVI za kvar na dalekovodu

“Dalekovodne ekipe iz Nikšića i Podgorice sanirale su kvar na 110 kV dalekovodu ‘Podgorica2-Virpazar’. Na taj način, CGES je u 15 časova i 20 minuta stvorio uslove Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS)za napajanje elekreičnom energijom svih potrošača Bara, Sutomora i Ulcinja”, saopštili su iz CGES. Oni tvrde da ne snose krivicu zbog kvara na dalekovodu uslijed nevremena, zbog čega su tri grada bila bez struje.

Podsjećamo, usljed kvara na dalekovodima Podgorica-Virpazar i Bar-Budva, do kojeg je došlo zbog velikog nevremena, bez struje su od juče građani Bara, Sutomora i Ulcinja.

Portparolka CGES-a Nada Pavićević saopštila je jutros Nacionalnom javnom servisu saopštila da “bez obzira na vanredne napore naših ekipa, koje su u veoma teškim uslovima radili do kasno sinoć, oštećenja na 110 KV dalekovodu Bar-Budva juče nijesu mogla biti sanirana zbog nove havarije, odnosno pada četiri stuba”.

Iz CGES-a pojasnili da su realizovane sve aktivnosti na reviziji i remontu objekata: Sa terena (Foto: CGES)Iz CGES-a pojasnili da su realizovane sve aktivnosti na reviziji i remontu objekata: Sa terena (Foto: CGES)

“Tako da su dalekovodne ekipe iz Nikšića i Podgorice od ranih jutarnjih sati na trasi 110 KV dalekovoda Podgorica – Bar – Virpazar, gdje je lociran kvar. U odnosu na ranije, vremenske prilike su nešto stabilnije, ali zbog kompleksnosti havarije, koja se ogleda u prekidu provodnika vršne faze između Rvaša i Drušića, u narednih nekoliko sati se očekuje sanacija kvara, nakon čega će potrošači Bara, Sutomora i Ulcinja dobiti uredno napajanje električnom energijom”, naveli su iz CGES-a.

Pavićević je ranije podsjetila da su stručne službe CGES-a završile sve neophodne aktivnosti predviđene “vrlo ambicioznim planom tekućeg investicionog održavanja”.

“Realizovane su sve aktivnosti na reviziji i remontu objekata, u potpunosti je obavljen redovni pregled dalekovoda u dužini od 1.300 km. Svi su remonti uspješni završeni, ali su vremenske prilike učinile svoje”, objasnila je Pavićević.

 

VP/rtcg.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com