Home / NOVOSTI / Hronika / UHAPŠEN PODGORIČANIN: Nećete vjerovati zbog čega!

UHAPŠEN PODGORIČANIN: Nećete vjerovati zbog čega!

Državljanin Crne Gore Seko Ajkunić (34) uhapšen je u Italiji zbog krađe struje, piše Dan.

Prema navodima tamošnjih medija osumnjičeni je bez dozvole na ilegalan način svoj stambeni objekat priključio na struju na nepravilan način, čime je doveo u opasnost okolinu.

On je odmah uhapšen, a nadležni su mu odredili pritvor. U nastavku postupka sud će donijeti odluku da li će osumnjičenom biti izrečena novčana ili kazna zatvora.

Do hapšenja je došlo u Brindiziju. Nadležni organi tražili su asistenciju policije kako bi provjerili objekte osoba za koje se sumnja da kradu struju.

Međutim predmetima našlo se i Ajkunićevo ime, za kojeg su se ove sumnje ispostavile istinitim. Odmah je sproveden u kućni pritvor, a tereti se za tešku krađu električne energije. Izlaskom na lice mjesta stručnjaci su utvrdili nezakoniti priključak za struju koji je postavljen na veoma rizičan način, ali i kako bi se izbjeglo „mjerenje” utrošene električne energije.

Na ovaj način on je, kako sumnjaju, duži vremenski period krao struju, čime je pričinio veću novčanu štetu državi. Stručnjaci koji su sa policijom vršili provjere sumnjivih objekata, kako prenose italijanski mediji, utvrdili su da je napajnje čitavog stambenog objekta uhapšenog Ajkunića, kako grijanje, tako i kućni aparati, bilo nezakonito.

Izvještavajući o ovom slučaju mediji su istakli upozorenje nadležnih organa da ovakvo postupanje može biti opasno po okolinu i da izazove velike posledice, te da čak može biti uzrok velikih požara. Istraga o ovom slučaju još je u toku kako bi nadležni utvrdili koliko dugo državljanin Crne Gore nije plaćao struju kako bi mu izrekli sankciju. Prema zakonskim propisima Italije osumnjičenom za tešku krađu struje predviđena je kazna zatvora od jedne do šest godina ili novčana od 103 do 1.032 eura.

Italijanska policija potvrdila je da će provjeriti da li je ovaj osumnjičeni počinio i neka druga krivična djela. Muškarac sa istim imenom i prezimenom, kao i godinama, hapšen je prošle godine takođe u Brindiziju, ali zbog iznude. Tada su mediji saopštili da je riječ o muškarcu koji je porijeklom iz Jugoslavije.

DAN

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com