Delibašić počeo štrajk glađu - Volim Podgoricu

Delibašić počeo štrajk glađu

Jedan od optuženih sa stvaranje kriminalne grupe koja je optužena za ubistvo rođenog brata Luke BojovićaNikole, u centru Beograda u aprilu 2013, kao i likvidaciju Miloša Vidakovića u julu iste godine u Budvi, Miloš Delibašić obavijestio je juče na početku ponovljenog suđenja vijeće Specijalnog suda da počinje štrajk glađu, piše „Kurir”.
Delibašić, koji se ponovo našao u pritvoru, obavijestio je sud o tome, dodajući da je o svom slučaju obavijestio i međunarodne organizacije.
Prvom presudom on je bio oslobođen optužbi, ali je ta presuda ukinuta i postupak vraćen na početak.
Ponovljeno suđenje optuženima počelo je juče iznošenjem ličnih podataka okrivljenih, u kojima su dvojica otkrila da su osnovala bračnu, odnosno vanbračnu zajednicu, jedan je promijenio prezime, a optuženi za likvidaciju Bojovića zapao je u teško psihičko stanje.
Pored Delibašića, na optuženičkoj klupi su i Saša Cvetanović, Goran Bojanić Miloš Vojnović, dok su Slaviša Novaković i Ratko Koljenšić u bjekstvu.
– Zasnovao sam vanbračnu zajednicu. Ranije je bilo nekih problema, sada je opet tu, živimo zajedno – rekao je Delibašić i zamolio da sud dopusti njegovoj supruzi Mirjani Đerić, koja je na spisku svjedoka, da sjedi u publici.

– Ona će se pozvati na pravo da ne svjedoči. Je l` može da uđe, da je gledam – pitao je Delibašić.
Optuženi Bojanić otkrio je da sada ima drugi identitet, prenosi beogradski list.
Branilac Saše Cvetanovića, zvanog Pit Bul, Mila Janković obavijestila je sud da je njen klijent psihički loše i da nije mogao da uspostavi komunikaciju sa njom.
Poslije iznošenja ličnih podataka, Delibašić, Cvetanović i Maletić izjavili su da nisu krivi, dok je Miloš Vojnović, koji je sa tužilaštvom sklopio sporazum o svjedočenju, rekao da je kriv. I tokom prvog suđenja Vojnović je priznao izvršenje krivičnih djela i detaljno objasnio ulogu svakog optuženog.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com