DEMOKRATE: Je li vam sad jasno zbog čega nijesmo prihvatili plan Branimira Gvozdenovća? - Volim Podgoricu

DEMOKRATE: Je li vam sad jasno zbog čega nijesmo prihvatili plan Branimira Gvozdenovća?

Povodom video snimka na kojem se vidi bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović kako uzima novac od Duška Kneževića, oglasili su se iz Demokratske Crne Gore.
Saopštenje Demokrata prenosimo integralno
Je li vam sad jasno zbog čega nijesmo prihvatili plan Branimira Gvozdenovća? Je li vam sad jasno zbog čega nijesmo prihvatili da uđemo u Odbor za kozmetičke izmjene izbornog zakonodavstva po pravilima DPS-a? Je li vam sad jasno zašto bojkotujemo Skupštinu Crne Gore? Je li jasno sad svima da je DPS pokrao sve izbore? Ako vam je jasno, predlažemo kompletnoj parlamentarnoj opoziciji da odmah pređe u trajni bojkot Skupštine Crne Gore do stvaranja uslova za fer izbore, da trajno napuste odbor za kozmetičke izmjene izbornog zakona, kao i da pristupi bojkotu svih jedinica lokalne samouprave u kojima je DPS odnio pobjedu prikupljanjem i ulaganjem sredstava iz crnih fondova i nelegalno stečenih para.
Ovo iz razloga što se pred očima cjelokupne crnogorske javnosti dešava  tektonski potres naopakog poretka koji je stvorio jedan čovjek i jedna partija u vidu isplivavanja na vidjelo dokaza o skandaloznom ponašanju državnih funkcionera i nelegalnom uzimanju enormnih suma novca. Ovo je najveći politički skandal u istoriji Crne Gore i dokaz za najveću sramotu, korupciju i bezakonje u režiji DPS-a, negovog šefa i njegovih saradnika. Decenijama je jasno kako DPS dobija izbore i kako finansira svoje aktivnosti, a ovo je jedan od najupečatljivijih i najšokantnijih dokaza sistemske političke korupcije DPS-a. Namjerno kažemo sistemske korupcije, jer problemi Crne Gore nijesu personalni nego sistemski, odnosno to su problemi sa sistemom na čijem je čelu Milo Đukanović. Ovaj problem se ne rješava samo smjenom nekog predsjednika suda ili SDT, nego padom cjelokupnog korumpiranog sistema koji je etabliran od strane Đukanovića.
Ponavljamo da je ovo prvorazredni politički skandal, jer pare za nelegalno finansiranje DPS-a uzima tadašnji gradonačelnik Glavnog grada, a sadašnji Generalni sekretar predsjednika Crne Gore, a jasno se sa snimka zaključuje da su koverte učestalo kružile ka kasi DPS-a, što govori i o najdubljoj i najsloženijoj političkoj i moralnoj krizi koju je prouzrokovala pohlepa DPS-a, Mila Đukanovića, njegove familije, kumova i saradnika iz kriminalnog miljea. Generalni sekretar Predsjednika Crne Gore, Slavoljub Stijepović, je prethodno ranije izjavio da nema nikakve veze sa svotom od 100.000, a što je i ranije pominjano i aktuelizovano, a sinoć izjavi da ih je na crno konvertovao. A ne reče odakle su ti dolari i je li kojoj instituciji to prijavljeno, te od kad to privatne kuće služe za legalne konverzije? Ako je posao čist zašto se ne završava u banci i preko računa i zašto nema priznanice? Dakle, Stijepoviću vrlo dobro ti to znaš i zato ti nijesi pisao ono jadno, smiješno i lažljivo sinoćnje saopštenje, nego je to uradio DPS i potpisao te.
Crni fondovi su glavni izvor snage DPS-a, a takvi fondovi samo mogu služiti i služili su im za dalje vršenje kriminalnih djela. U ovom skandaloznom slučaju finansiranja DPS-a crnim fondovima i umiješanosti Generalnog sekretara Predsjednika Crne Gore u nelegalno, skandalozno i sramotno uzimanje enormne sume novca, predsjednik države mora podnijeti ostavku, a na DPS se mora primijeniti Zakon o krivičnoj odgovornosti pravnih lica i pokrenuti druge pravne procedure za preispitivanje dopuštenja njihovog daljeg djelovanja. Ovaj snimak je kako Evropskoj uniji, tako i cjelokupnoj međunarodnoj javnosti najuvjerljiviji dokaz o tome kako DPS dobija izbore i kakav je karakter njihove vladavine.

2 komentara

  1. Hi there! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when browsing from my apple iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this issue. If you have any suggestions, please share. Many thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com