Kako je Migo pričao 2017: “Apsolutna i očigledna neistina” - Volim Podgoricu

Kako je Migo pričao 2017: “Apsolutna i očigledna neistina” 

Slavoljub Stijepović je u oktobru 2017. godine odlučno tvrdio da su neistiniti navodi Demokratskog fronta da je uoči parlamentarnih izbora prošle godine u Atlas banci zamijenio 100 hiljada dolara koje su kasnije, kako su tada tvrdili, iskorištene za kampanju Demokratske partije socijalista.

“To je jedna apsolutna i očigledna neistina. Nadležni državni organ je jasno saopštio svoj nedvosmislen stav. Ja bih povodom tog vašeg pitanja pitao sve nas kako da se svi mi zaštitimo od tih kleveta i nesitina i neprovjerenih bez ikakavih dokaza, čak ni elementarno provjerenih da bi se nekome nanijela šteta”, kazao je tada Stijepović.

Stijepović je sinoć, nakon što je objavljen snimak na kom se vidi da mu predsjednik Atlas grupe Duško Knežević predaje koverat u kome, prema tvrdnjama Kneževića, nalazi novac za DPS, kazao da se radi “o konverziji novca o kojoj je javnost ranije upoznata”.

“Povodom smišljene podvale plasirane preko jednog portala želim da obavijestim javnost da je tačno da sam na poziv Duška Kneževića bio u njegovoj kući, što nije bilo ništa neobično. Neprijatno sam iznenađen kad sam vidio da me školski drug tajno snimao, što će, vjerujem, biti sastavni dio postupka koji Tužilaštvo vodi protiv njega. Iz sadržaja razgovora jasno je da se radi o konverziji novca o kojoj je javnost ranije upoznata, i da je Knežević uredno uzeo svoju proviziju. Navodni transkript je naravno dopisan u skladu sa situacijom u koju je sebe doveo”, kazao je Stijepović.

Kako je sve počelo

Početkom oktobra 2017. godine, Kneževićev vozač Vlatko Baja Rašović rekao je policiji da blizu 100.000 dolara, koje je sa još petoricom zaposlenih u Atlas grupi konvertovao u eure prošlog oktobra, pripadaju Stijepoviću.

On je to kazao inspektorima Specijalnog policijskog odjeljenja, koji su ga saslušavali u svojstvu građanina.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva prethodno su negirali da je bilo ko od osumnjičenih pominjao Stijepovića kod njih na saslušanju, a Knežević je tada rekao da je novac njegov i da ima dokaze o porijeklu.

Međutim, izvori “Vijesti” tvrde da je Rašović inspektorima rekao da je 12. oktobra 2016. godine, po nalogu Kneževića i još jedne osobe iz Atlas banke, otišao kod Stijepovića u zgradu Glavnog grada po novac.

Prema zakonu, taj njegov iskaz policiji ne može se koristiti kao dokaz u postupku koji je zbog pranja novca Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo protiv Rašovića i njegovih kolega.

Izvori “Vijesti” tvrde da on pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević nije ponovio sve što je rekao u policiji.

Stijepovića, navodno, nije pomenuo ni na saslušanju pred sudijom za istragu podgoričkog Višeg suda.

Lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić nakon toga saopštili su da je Stijepović uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, u Atlas banci zamijenio 100.000 dolara, koji su kasnije korišćeni za kampanju DPS.

Tada su saopštili i da je Katnić namjerno prećutao tu informaciju.

Iz SDT-a su ih demantovali istog dana, a Stijepović je potom saopštio da je to “očigledna laž”.

Knežević je tada rekao da se nada da nije posrijedi politička igra ili obračun interesnih grupa, preko njegovih leđa.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com