Pala optužnica protiv Marija Miloševića - Volim Podgoricu

Pala optužnica protiv Marija Miloševića

Viši sud u Podgorici vratio je tužilaštvu na dopunu optužnicu protiv Marija Miloševića (38), Igora Mašanovića (22) i Vukana Vujačića (23), optuženih da su 10. oktobra 2016. na Cetinju ubili Radomira Đuričkovića. Viši sud traži od tužilaštva da dopuni optužnicu i otkloni nedostatke, potvrđeno je „Danu”.
Iz Ministarstva pravde Crne Gore „Danu” je saopšteno da su privremene vlasti u Prištini odobrile izručenje Mašanovića i Vujačića, čije se izručenje očekuju brzo, dok je postupak protiv Miloševića još uvijek u toku.

Prema navodima iz optužnice, Mašanović je 11. oktobra 2016. godine, između 23 i 23.20, u Ulici četvrte proleterske u Cetinju, sa umišljajem ubio Đuričkovića. Ubistvo je počinjeno iz „kalašnjikova”, a hicima koje je ispalio u pravcu Đuričkovića doveo je u opasnost i život Milorada Radulovića. Vujačić je optužen da je vozio automobil iz kojeg je počinjena likvidacija.
– Milošević je početkom oktobra 2016. dao Vujačiću 2.100 eura da kupi automobil koji će koristiti za likvidaciju Đuričkovića. Vujačić je 9. oktobra od D.J. kupio automobil „reno megan”, registarskih oznaka PG BG344. Dan kasnije, on i Mašanović su pratili Đuričkovića kako bi pronašli pogodno mjesto da ga likvidiraju. Optuženi su sačekali da Cetinjanin uđe u svoj automobil. Na mjesto suvozača ušao je njegov prijatelj Radulović. Kada su se uputili u pravcu Bajove ulice, Vujačić i Mašanović su automobilom presreli Đuričkovića, kojeg su tako prinudili da se zaustavi. Mašanović je kroz otvoren prozor ispalio više hitaca u Đuričkovića, kojeg su pogodila dva metka. Smrt je nastupila od prostrelne rane u predjelu glave. Ubica i njegov pomagač nakon toga su pobjegli u pravcu Bulevara crnogorskih junaka, a potom se uputili u pravcu seoskog puta Gornji Ceklin–Ljubotinj, gdje su zapalili automobil iz kojeg su počinili likvidaciju. U automobilu su ostavili automatsku pušku, koja je takođe izgorela prilikom požara – piše u optužnici.
Milošević se nakon javnih optužbi za ovo djelo obratio javnosti pismom u kojem je negirao krivicu, tvrdeći da mu je slučaj namješten. On se sumnjiči da je učestvovao u još nekim likvidacijama u sukobu „kavačkog” i „škaljarskog” klana. Istražitelji ne isključuju ni mogućnost da su mu Mašanović i Vujačić pomagali u tome.
Nakon godinu i po bjekstva, Milošević je minulog ljeta uhapšen u Prištini.

– Postupajući na osnovu operativnih informacija koje su dobili od kolega iz Crne Gore, kosovska policija je lišila slobode I.M. (22) i V.V. (23) iz Cetinja. Ova lica su se potraživala po Interpolovoj potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica zbog osnovane sumnje da su zajedno sa M.M. (38) iz Podgorice 10. oktobra 2016. godine u Cetinju počinili krivično djelo teško ubistvo na štetu Cetinjanina R.Đ. –saopšteno je iz crnogorske policije nakon hapšenja Miloševića.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com