Veljović dolazi na sjednicu Savjeta za građansku kontrolu rada policije - Volim Podgoricu

Veljović dolazi na sjednicu Savjeta za građansku kontrolu rada policije 

Savjet za građansku kontrolu rada policije prvi put će održati sjednicu na kojoj će o temama važnim za crnogorsku javnost razgovarati sa direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem i njegovim saradnicima.

Iz Savjeta su “Vijestima” juče kazali da su pokrenuli proceduru za pripremu i sazivanje posebne sjednice i da će planirani format predstavljati okrugli sto o temama važnim za crnogorsku javnost, građansku kontrolu policije i policijsku organizaciju.

“U cilju kvalitetne pripreme predstojeće sjednice Savjet poziva građane i policijske službenike, zainteresovane nevladine, sindikalne i vjerske organizacije, novinare i istraživače da Savjetu predlože i iniciraju teme, pitanja, probleme, događaje i pojave za koje cijene da su važni da se diskutuju sa rukovodstvom crnogorske policije. Prijedlozi se Savjetu mogu uputiti i anonimno. Savjet očekuje da u radu sjednice učestvuje kompletno rukovodstvo Policije, uključujući sve pomoćnike direktora i načelnika Centra bezbjednosti Glavnog grada”, kazali su iz Savjeta.

Iz tog tijela pozvali su i Upravu policije da razmotre moguće teme koje bi za njih bile važne za susret sa mehanizmom građanskog nadzora Policije u Crnoj Gori, a koje bi bile u interesu javnosti Crne Gore, jačanja kredibiliteta Policije i povjerenja javnosti u nju i razvijanja programske i tehničke saradnje sa Savjetom.

“U ovoj godini biće češće sjednice Savjeta sa učešćem, u formi pozvanih gostiju, važnih predstavnika Policije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade, Ombudsmana, diplomatskog kora, civilnog društva, medija kao i građana i službenika policije koji su podnosioci pritužbi”, najavio je Aleksandar Saša Zeković iz Savjeta.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com