Home / NOVOSTI / Veljović dolazi na sjednicu Savjeta za građansku kontrolu rada policije 

Veljović dolazi na sjednicu Savjeta za građansku kontrolu rada policije 

Savjet za građansku kontrolu rada policije prvi put će održati sjednicu na kojoj će o temama važnim za crnogorsku javnost razgovarati sa direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem i njegovim saradnicima.

Iz Savjeta su “Vijestima” juče kazali da su pokrenuli proceduru za pripremu i sazivanje posebne sjednice i da će planirani format predstavljati okrugli sto o temama važnim za crnogorsku javnost, građansku kontrolu policije i policijsku organizaciju.

“U cilju kvalitetne pripreme predstojeće sjednice Savjet poziva građane i policijske službenike, zainteresovane nevladine, sindikalne i vjerske organizacije, novinare i istraživače da Savjetu predlože i iniciraju teme, pitanja, probleme, događaje i pojave za koje cijene da su važni da se diskutuju sa rukovodstvom crnogorske policije. Prijedlozi se Savjetu mogu uputiti i anonimno. Savjet očekuje da u radu sjednice učestvuje kompletno rukovodstvo Policije, uključujući sve pomoćnike direktora i načelnika Centra bezbjednosti Glavnog grada”, kazali su iz Savjeta.

Iz tog tijela pozvali su i Upravu policije da razmotre moguće teme koje bi za njih bile važne za susret sa mehanizmom građanskog nadzora Policije u Crnoj Gori, a koje bi bile u interesu javnosti Crne Gore, jačanja kredibiliteta Policije i povjerenja javnosti u nju i razvijanja programske i tehničke saradnje sa Savjetom.

“U ovoj godini biće češće sjednice Savjeta sa učešćem, u formi pozvanih gostiju, važnih predstavnika Policije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade, Ombudsmana, diplomatskog kora, civilnog društva, medija kao i građana i službenika policije koji su podnosioci pritužbi”, najavio je Aleksandar Saša Zeković iz Savjeta.

Vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *