GDJE ZA DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE U PODGORICI? Na trgu bez dočeka, moleban u Sabornom hramu - Volim Podgoricu

GDJE ZA DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE U PODGORICI? Na trgu bez dočeka, moleban u Sabornom hramu

Demokratski front nije dobio dozvolu da na Trgu nezavisnosti u Podgorici organizuje doček Pravoslavne Nove godine uz muzički program, uz obrazloženje da to nije moguće zbog kućica koje su u sklopu Bazara, postavljene na trgu.

Iz DF-a kažu da je zabrana proslave diskriminacija od strane vlasti i aktuelnog gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića. Podsjećaju da je je ovo trebao biti 20. jubilarni doček Pravoslavne nove godine u Podgorici, koji je prvi put organizovan 13. januara 1998. godine ispred Skupštine Crne Gore, u organizaciji tadašnje Socijalističke narodne partije i Srpske narodne stranke.

DF je ranije najavio bogat muzički program,  u kome je trebalo da učestvuju Milena Ćeranić, Ivana Kostić, Isak i Puls Morloka bend, i pobjednici Guče 2017 Trubački orkestar Ivana Jovanovića.

Iz DF-a su, nakon zabrane, rekli da ne žele da prihvate alternativne lokacije koje su im ponudjene jer, kako su rekli, ne pristaju da budu gradjani drugog reda.

Oni su pozvali gradjane da večeras dodju ispred Hrama Hristovog vaskrsenja, gdje će u ponoć biti održan moleban.
Pravoslavna nova godina će biti dočekana na na beranskom šetalištu u ulici Igumana Mojsija Zečevića a organizatori su Opstina Berane i Turistička organizacija Berana.

– Naši sugrađani i brojni gosti iz okolinih gradova koji će, po tradiciji sa nama slaviti, doćekaće Pravoslavnu novu godinu uz pjesmu regionalne zvijezde Aleksandra Ace Živanovića. Pubiku će za nastup ove zvijezde zagrijati Aki Extreme band, koji je u našem gradu veoma popularan, a šira publika bila je u prilici da prethodne godine, na koncertu povodom Dana opštine Berane, uživa u njihovom nastupu, kaže direktor Turističke organizacije Berane Ivan Radević, koji kao proteklih godina očekuje nekoliko hiljada ljudi na dočeku.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com