Home / PG INFO / Aktuelno / Nema dočeka pravoslavne Nove godine na trgu u Podgorici, a ovo je objašnjenje

Nema dočeka pravoslavne Nove godine na trgu u Podgorici, a ovo je objašnjenje

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici neće biti organizovan doček Nove godine 13. januara po starom, Julijanskom kalendaru, u organizaciji opozicionog Demokratskog fronta.

Kako je saopšteno iz uprave Grada Pogorice, to nije moguće jer se na gradskom trgu nalaze privremeni objekti koji će biti uklonjeni do 15. januara.

Iz Grada su tako odgovorili nakon najave Demokratskog fronta da će 13. januara organizovati doček Nove godine na Trgu nezavisnosti u Podgorici na kome bi trebalo da nastupe trubači i folk pjevači iz Crne Gore i Srbije, a nakon koga bi građani otišli do hrama Hristovog vaskrsenja gdje je bilo najavljeno da mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služi moleban, prenosi podgorički sajt CdM.

View image on TwitterView image on Twitter

Kako je navedeno u saopštenu gradske uprave, zbog podgoričkog Pazara, u okviru koga je priređen bogat kulturno-zabavni program, na Trgu je postavljen veliki broj objekata, zbog čega ne može da se odobri zahtjev Demokratskog fronta za postavljanje privremenih objekata na istoj lokaciji.

(Tanjug)

loading...

One comment

  1. Srecna Srpska Nova Godina braco i sestre! Da u novom ljetu 2019. Srpstvo Vaskrsne i ujedinimo uskoro sve srpske zemlje. Za pocetak Crnu Goru, Srbiju i Republiku Srpsku! Dace Bog!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *